Sporturi

Sportivi de la Steaua și Voluntari, blocați la granița cu Serbia: „Ambasadorul de la București ne-a transmis că nu va fi nicio problemă”

20.03.2020 | 13:25
Sportivi de la Steaua si Voluntari blocati la granita cu Serbia Ambasadorul de la Bucuresti nea transmis ca nu va fi nicio problema
ADVERTISEMENT

Patru sportivi sârbi, legitimați la Steaua și Voluntari, au părăsit România pentru a evita închiderea granițelor și, după mai multe ore în care au fost blocați la punctul de frontieră, li s-a comunicat că vor intra direct în carantină pentru 28 de zile.

Sportivi de la Steaua și Voluntari, direct în carantină în Serbia

Dejan Borovnjak, Andrija Bojic, baschetbaliști la Voluntari, Marija Zelenovic, jucătoare de volei de la același club, și Strahinja Jovanovic, sportiv legitimat la echipa de baschet a Stelei, au decis să plece în țara natală, Serbia, vineri dimineață.

ADVERTISEMENT

Înainte ca cei patru sportivi să traverseze granița, Guvernul din Serbia a decis ca toți cetățenii care intră în țară să intre direct în carantină, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Din primele informații, sportivii au refuzat să intre în carantină, nefiind depistați pozitiv cu Covid-19, și, în aceste momente, se află blocați la granița dintre România și Serbia.

ADVERTISEMENT

„Ni s-a spus că nu va fi nicio problemă”

Dejan Borovnjak, baschetbalistul celor de la Voluntari, a transmis că a discutat cu ambasadorul Serbiei de la București, care i-a transmis că nu va întâmpina nicio problemă la trecerea graniței, însă autoritățile de la Belgrad au stabilit noi măsuri de protecție suplimentare vineri dimineață.

Am decis să revenim în Serbia joi noapte, după ce Guvernul din Serbia a anunțat că se vor închide granițele. Am luat legătura cu ambasadorul de la București, care ne-a repetat că nu va fi nicio problemă, că vom putea intra în țară.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la 3:30, am trecut granița cu România, și a trebuit să așteptăm cam trei ore, până când a venit un inspector sanitar.

Ni s-a transmis că putem intra în Serbia, dar, în locul celor 28 de zile de autoizolare, așa cum știam noi că este procedura, ni s-a transmis că trebuie să intrăm în carantină pentru 28 de zile.

ADVERTISEMENT

Așa ceva nu era specificat nicăieri în Monitorul Oficial, dar se pare că a apărut deodată vineri dimineață. Mașina de la club care ne-a adus aici s-a întors la București, așa că asta este, cu toate astea suntem aici”, a transmis Dejan Borovnjak, conform Sportklub.rs.

ADVERTISEMENT
Tags: