Sporturi

Sportivii care au intrat în şomaj tehnic au încasat primii bani! Cu ce sumă rămân în mână după plata impozitelor. Exclusiv

22.04.2020 | 11:04
Sportivii care au intrat in somaj tehnic au incasat primii bani Cu ce suma raman in mana dupa plata impozitelor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Criza coronavirusului a lovit din plin şi sportul românesc. Imediat după izbucnirea pandemiei şi întreruperea competiţiilor, cluburile sportive din România au recurs la varianta de a-şi trimite sportivii şi o parte dintre angajaţi în şomaj tehnic. 

Sportivii care au intrat în şomaj tehnic au încasat primii bani!

Guvernul a sărit în ajutorul angajaţilor care au avut contractele suspendate de către angajatori în această perioadă din cauza crizei COVID-19 şi s-a angajat să plătească 75% din salariul brut pe care îl aveau angajaţii, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut, care este cifrat la 4.072 de lei.

ADVERTISEMENT

În această categorie intră şi sportivii a căror contracte au fost suspendate. Şi nu sunt deloc puţini. Chiar dacă în Casa Pariurilor Liga 1 se învârt cei mai mulţi bani, majoritatea cluburilor şi-au trimis o parte dintre fotbalişti în şomaj tehnic.

Chiar şi FCSB, echipă care plăteşte salarii de sute de mii de euro pe an a recurs la şomaj tehnic pentru cinci dintre jucători: Cristi Bălgrădean, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Harlem Gnohere şi Adi Popa. Restul de jucători s-au văzut cu contractele reduse la jumătate.

ADVERTISEMENT

2382 de lei este suma netă maximă pe care o încasează sportivii în şomaj tehnic

Şi la handbal, majoritatea jucătorilor şi a jucătoarelor au fost trimise în şomaj tehnic astfel încât cluburile să poată supravieţui. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti şi-au trimis vedetele în şomaj tehnic. Astfel, Cristina Neagu va încasa în această perioadă un salariu brut de 4072 de lei în loc de cei 17.500 de euro încasaţi lunar de la CSM, în perioadele normale.

FANATIK a aflat că sportivii care se află în şomaj tehnic şi-au primit primii bani, însă suma maximă cu care rămân după plata impozitelor nu este una deloc de invidiat. Astfel, sportivii încasează maximum 4072 de lei brut din partea statului pentru şomaj, iar asta înseamnă că rămân cu 2382 de lei.

ADVERTISEMENT

Situaţie dramatică pentru sportivii cu salarii mici! Plătesc chirie şi trăiesc cu 2382 de lei

Dacă pentru sportivii bine plătiţi din sporturi precum fotbal sau handbal nu îi afectează atât de mult faptul că au încasat 2382 de lei în această lună pentru dispun de fonduri generoase din salariile uriaşe încasate până acum, nu acelaşi lucru se poate spune despre ceilalţi sportivi.

Situaţia dramatică este la sportivii care nu au salarii spectaculoase şi sunt nevoiţi să se descurce cu 2382 de lei pe lună de acum încolo până la finalul crizei. Printre ei sunt foarte mulţi care trebuie să îşi plătească chiria din aceşti bani şi să poată supravieţui.

ADVERTISEMENT

Multe cluburi sunt la marginea prăpastiei din punct de vedere financiar. ACS Volei Municipal Zalău este primul club din România care a declarat falimentul după izbucnirea crizei de coronavirus. Formaţia din Zalău a încheiat pe locul 4 în prima ligă.

  • 4072 de lei brut este suma maximă de care pot beneficia angajaţii intraţi în şomaj tehnic
  • 20.000 de euro pe lună încasa Harlem Gnohere de la FCSB înainte de criza COVID-19
ADVERTISEMENT