Sport

Sportivii români care vor participa la JO depun, duminică, jurământul într-o spectaculoasă transmisie realizată de TVR

Unul dintre cele mai spectaculoase momente care preced participarea sportivilor la Jocurile Olimpice, depunerea jurământului, va avea loc duminică, în cadrul unei transmisii sportive eveniment realizată de postul public de televiziune.
09.07.2021 | 16:13
Sportivii români care vor participa la JO depun, duminică, jurământul într-o spectaculoasă transmisie realizată de TVR
Sursa foto: COSR
ADVERTISEMENT

100 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până să ajungă în Japonia, aceștia vor depune jurământul olimpic.

Este unul dintre cele mai emoționante momente și datează tocmai din 1920, atunci când a fost arborat pentru prima oară și Drapelul Olimpic modern.

ADVERTISEMENT

Separați de pandemie, uniți într-un crez

Ceremonialul participării la Jocurile Olimpice include și rostirea jurământului de către sportivi, oficiali și antrenori, fără de care acestea ar rămâne simple întreceri sportive.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, sportivii români se pregătesc de luni de zile, izolaţi în cele patru bule olimpice, locații speciale, conform cerinţelor Comitetului de Organizare.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i aduce împreună, TVR a decis să realizeze, duminică, o ediție specială în care performerii, deși izolați, să poată rosti împreună jurământul olimpic.

”Ceea ce, din păcate, pandemia a despărțit, tehnologia aduce împreună: TVR unește Team Romania! Duminică, 11 iulie, într-o ediţie specială în direct, TVR 1 prezintă echipa sportivilor care reprezintă România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Chiar dacă sunt la distanță unii de alţii, sportivii români sunt uniți de același spirit şi gata pentru marea aventură a unei noi ediţii olimpice. Doar două săptămâni ne mai despart de cea mai mare competiţie sportivă internaţională urmărită de întreaga planetă – Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

ADVERTISEMENT

Transmisii simultane din cele 4 bule olimpice

”Cei 100 de sportivi care vor reprezenta ţara noastră la mai multe discipline (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, fotbal, judo şi tenis) se află deja izolaţi în cele patru bule olimpice, locaţii speciale, conform cerinţelor Comitetului de Organizare.

La TVR 1, duminică, 11 iulie, de la ora 19.00, într-o ediţie specială în direct, sportivii români care ne reprezintă la JO depun jurământul, iar comentatorii televiziunii publice vor pătrunde în premieră în aceste locaţii, pentru a afla care este tonusul lor, cum decurg pregătirile şi care sunt gândurile şi aşteptările lor înaintea plecării la Tokyo.

În studioul TVR, moderatorul Cristian Mîndru va intra în dialog cu invitaţii Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului şi Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

ADVERTISEMENT

Complexul Olimpic „Sydney 2000”, Izvorani, găzduieşte sporturile individuale. Aici sunt în cantonament campioana olimpică Ana Maria Popescu, gimnaştii Larisa Iordache, Marian Drăgulescu, dar şi sportivii de la tenis de masă, scrimă sau box. Alina Alexoi va sta de vorbă cu ei şi îi vom urmări pe Viorel Filimon, Marius Florea, Marian Drăgulescu şi portdrapelul Robert Glinţă citind jurământul.

Marian Drăgulescu, decanul de vârstă al delegaţiei, care se află la cincea ediție olimpică şi are trei medalii olimpice câștigate – una de argint și două de bronz la Atena, în 2004 – va citi jurământul din partea sportivilor. Își va juca șansa şi la Tokyo 2020”.

ADVERTISEMENT

Viorel Filimon va fi reprezentantul antrenorilor

”Din partea antrenorilor va citi jurământul Viorel Filimon, antrenorul echipei feminine de tenis de masă, campioană europeană. În urmă cu o săptămână, Eliza Samara, una dintre jucătoarele Team România, a câştigat medalia de bronz la Campionatul European individual.

Arbitrul de sabie Marius Florea, președintele Federației Române de scrimă, este cea de a treia persoană care va depune jurământul. Antrenorul participă la a cincea ediție de jocuri olimpice. A fost de două ori desemnat cel mai bun arbitru de sabie din lume.

Din Mogoșoaia, de la Centrul Național de Fotbal, Costin Deşliu ne prezintă echipa națională de fotbal a României, iar Monica Bucur se va deplasa la Complexul Sportiv Naţional Snagov, unde se află cea mai numeroasă delegație din Team Romania. În baza de pregătire a canotajului sunt izolaţi 36 de sportivi, plus două rezerve, un total de nouă bărci în delegație.

În cea de-a patra locaţie, Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov, se va afla reporterul Dorin Chioţea pentru a se întâlni cu reprezentanții atletismului şi judo-ului.

Duminică, 11 iulie, în direct de la ora 19.00, cu TVR 1 vom face o vizită la toate centrele de pregătire amintite şi vom fi alături de întreaga echipă Team Romania.

Din 23 iulie până în 8 august 2021, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial”, se arată într-un comunicat al postului public de televiziune.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE