Sport

Sports Illustrated, despre cum e Simona Halep tratată de colegele din WTA: “A câștigat bani murdari!”

Sports Illustrated a publicat o amplă analiză a cazului Simona Halep. Publicația americană a scris, printre altele, și despre cum văd colegele de WTA acest caz al Simonei Halep.
22.09.2023 | 17:30
Sports Illustrated despre cum e Simona Halep tratata de colegele din WTA A castigat bani murdari
Simona Halep traversează o perioadă de coșmar din cauza scandalului de dopaj. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Jon Wertheim a publicat în Sports Illustrated, una dintre cele mai cunoscute reviste de sport din lume, un amplu articol despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

Cazul de dopaj al Simonei Halep, analizat amplu în Sports Illustrated. “Colegele din WTA o acuză pe Halep că a câștigat bani murdari”

Analiza vizează situația româncei din toate unghiurile. Una dintre cele mai dure părți este cea legată de cum este văzută românca de colegele ei de circuit. Serena Williams a fost cea mai vocală în privința criticilor la adresa Simonei Halep, dar Jon Wertheim scrie că foarte multe jucătoare din circuitul WTA o consideră pe Halep o trișoare care a câștigat bani murdari.

ADVERTISEMENT

“Am auzit că mai multe jucătoare din WTA împărtășesc opinia Serenei Williams. Multe dintre jucătoare care au pierdut în fața româncei se întreabă dacă nu cumva ea era dopată. În plus, o acuză că în acel an 2022 a câștigat bani murdari pentru clasarea în top 10 WTA.

Personal, cred că este nevoie de mai mult respect. Cel puțin până la un verdict final. În final se poate dovedi că a fost vorba doar despre contaminare. Și nu putem distruge reputația și cariera unui jucător pentru asta”, notează Jon Wertheim în Sports Illustrated.

ADVERTISEMENT

Jon Wertheim, jurnalist Sports Illustrated, a primit un mesaj de la Simona Halep. Ce i-a scris românca despre cazul de dopaj

De asemenea, Jon Wertheim a anunțat ce mesaj a primit recent de la Simona Halep. Și a considerat ca puțin probabilă posibilitatea ca românca să își recunoască vina pentru ca pedeapsa să îi fie micșorată.

“Pedeapsa Simonei Halep ar putea fi redusă la 3 ani dacă ea își recunoaște vina, dar acest lucru este puțin probabil să se întâmple. Am primit un mesaj de la Simona Halep zilele trecute: ‘Nu voi da înapoi. Vreau să îmi curăț reputația și să revin pe terenul de tenis'”.

ADVERTISEMENT

Jon Wertheim a remarcat și că marile probleme ale Simonei Halep au început în momentul în care românca a ales să meargă “all in” pe Patrick Mouratoglou și staff-ul său.

Sports Illustrated, despre problemele Simonei Halep după începerea colaborării cu Mouratoglou: “Cam multe pentru o sportivă calculată”

“Trebuie să vorbim și despre Patrick. Antrenorii dau interviuri și sunt lăudați când jucătorii lor au scucces. Este OK. Dar ar fi corect să fie trași la răspundere când jucătorii lor au probleme. În 2022, Simona Halep a început să lucreze cu Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Fără să stea pe gânduri, Simona și-a schimbat întreaga echipă, a renunțat la oameni care erau lângă ea de mulți ani. Ce a urmat? Un atac de panică la French Open, pentru prima dată în carieră, înfrângere în turul 1 la New York și testul pozitiv.

Plus o operație, plus un divorț. Cam multe în viața unei sportive recunoscute pentru modul calculat în care și-a construit cariera”, mai notează Sports Illustrated.

Jon Wertheim, despre cazul de dopaj al Simonei Halep: “Patru ani de suspendare este o pedeapsă brutală”

 

Jon Wertheim a comentat și suspendarea de patru ani a Simonei Halep și a remarcat că în alte sporturi românca ar fi scăpat mult mai ușor. “Am fost distrus pe Twitter pentru această remarcă, dar o susțin în continuare. Patru ani de suspendare este o pedeapsă brutală. Nu spun neapărat că este incorectă, dar e dură.

Dacă ar fi fost sporturile americane, unde politica anti-doping este negociată colectiv, Halep nu ar fi pierdut nici măcar un sezon la prima abatere. În UFC ar fi primit 6 luni sau maximum un an. Ca sport olimpic, tenisul se supune reglementărilor WADA.

Nu sunt sigur dacă e bine să le spun sportivilor că ar trebui să ceară reguli mai puțin severe. Dar trebuie spus că jucătorii din NBA sunt eligibili pentru Jocurile Olimpice, dar nu sunt supuși controalelor WADA în timpul sezonului.

Asta înseamnă că și jucătorii de tenis, cu un efort de echipă, ar putea impune reguli mai puțin stricte în politica anti-doping”, a mai scris Jon Wertheim pentru Sports Illustrated.

ADVERTISEMENT