Sport

Baschetbaliștii din NBA, reacții dure la protestele din SUA: “Este simbolul privilegiului alb!”

07.01.2021 | 08:58
Baschetbalistii din NBA reactii dure la protestele din SUA Este simbolul privilegiului alb
ADVERTISEMENT

Sportul este afectat și el de evenimentele tulburătoare din America, unde susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitolul, în capitala Washington DC.

Mii de susținători ai lui Donald Trump s-au adunat lângă Capitoliu, în zona Washington DC, și strigă „USA! USA!” fiind nemulțumiți de modul în care Donald Trump a fost „furat” la alegeri, iar ulterior au invadat simbolul capitalei.

ADVERTISEMENT

FANATIK relatează ultimele evenimente petrecute în Statele Unite ale Americii, după ce primarul din Washington DC a anunțat stare de asediu. Nu e deloc suprinzător că sportul a fost și el afectat de evenimentele extrem de grave din capitala Americii.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 09:00. Antrenorii și baschetbaliștii din NBA au luat atitudine după protestele violente din fața Capitoliului din Washington. Clădirea a fost luat cu asalt de protestatarii pro-Trump.

ADVERTISEMENT

Jamal Crawford a scris pe Twitter după proteste: “Faceți astfel de lucruri când știți că există un anumit privilegiu în care nu veți păți nimic”, lăsând de înțeles că dacă aceste proteste violente ar fi fost organizate de mișcarea Black Lives Matter, forțele de ordine ar fi reacționat mai violent.

Aceeași idee a fost exprimată de antrenorul lui Philadelphia 76ers, Doc Rivers: „O voi spune, pentru că nu cred că mulți oameni vor să vrea. Vă puteți imagina astăzi, dacă ar fi toate persoane de culoare care asaltau Capitolul și ce s-ar fi întâmplat? Aceasta este, pentru mine, o imagine care merită o mie de cuvinte pe care să o vedem cu toții ”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Chicago Bulls, Garrett Temple, a fost și el dur pe Twitter: “Acesta este simbolul privilegiului alb și al idealului lui Trump care pune capăt președinției sale!”


Sportul din SUA, afectat de evenimentele tulburătoare din capitala Washington

Nici sportul nu a scăpat neafectat de starea de asediu din Washington D.C. după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitolul și cer repetarea alegerilor prezidențiale, în urma cărora Joe Biden a ieșit învingător.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciul de baschet la nivel de colegiu, dintre George Washington și UMass, care trebuia să se desfășoare astăzi a fost amânat și se va reprograma, după ce situația va fi din nou sub control.

Parlamentarii americani au fost blocați în interiorul Capitolului, care a devenit scena unei bătălii între forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, și susținătorii fanatici ai lui Donald Trump. Primarul Muriel Bowser a declarat stare de alertă și astfel, niciun cetățean nu are voie să circule pe stradă după ora 18:00 în Washington D.C., iar conducerea echipei de baschet George Washington a decis să amâne meciul de baschet cu UMass.

Membrii Congresului au fost ajutați să respire cu măști de gaze în interioul Capitolului

Congresul s-a reunit pentru a valida rezultatul alegerilor prezidențiale, mai ales că Joe Biden ar urma în doar două săptămâni să își preia mandatul și să fie inaugurat în cadrul unei ceremonii chiar pe treptele Capitolului, înțesat astăzi cu protestatari pro-Trump.

Din fericire, în Washington D.C. nu se desfășoară în această zi niciun eveniment majori. Washing Wizards are meci meci, dar joacă în deplasare la Philadelphia.

Potrivit presei americane, trupele speciale SWAT și Garda Națională (Armata) au ajuns la Capitoliu. Aproximativ 2.000 de soldați vor încerca să disperseze mulțimea. Fostul președinte Donald Trump, a avut mai multe intervenții pe twitter și și-a îndemnat susținătorii printr-un mesaj video să renunțe la manifestările violente.

ADVERTISEMENT
Tags: