News

Sportul regal, tot mai apreciat! S-a deschis prima şcoală de vară de golf pentru copiii din România. Foto

02.05.2018 | 15:58
În mai s-a deschis prima şcoală de golf pentru copiii din România
ADVERTISEMENT

Golful, supranumit pe bună dreptate sportul regal, a început să atragă din ce în ce mai mulţi împătimiţi în România. Chiar dacă, la prima vedere, pare un sport scump, aparenţele înşeală de multe ori. La sfârşitul secolului al XIX-lea, golful a început să fie practicat şi să cunoască o popularitate aparte în Regatul Unit, Imperiul Britanic şi Statele Unite ale Americii. În ultimii ani, tot mai mulţi români au început să se îndrepte spre golf, un sport care poate fi practicat indiferent de vârstă.

De pe 3 mai, copiii sunt aşteptaţi, alături de părinţi, să participe la cursurile primei şcoli de vară de golf. Nu departe de tumultul Bucureştiului, în Baloteşti, într-o atmosferă primitoare, aceştia pot învăţa primele taine ale golfului. Champ du Golf, primul club indoor destinat sportului nobil, îi aşteaptă pe tinerii „învăţăcei” să mânuiască crosa. Pe o suprafață de 2000 mp, clubul Champ du Golf oferă trei simulatoare TrackMan. Datorită tehnologiei de ultimă oră, clubul de golf se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. Unul dintre marile plusuri este acela că Champ du Golf este deschis tot sezonul, astfel că există posibilitatea de joc indiferent de condiţiile meteorologice. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

ADVERTISEMENT

Cât costă o şedinţă la prima şcoală de vară de golf pentru copiii din România

Mulţi părinţi se vor gândi că este un sport scump, însă acest lucru nu este adevărat. La cursurile şcolii de vară sunt acceptaţi copii încă de la vârsta de trei ani, iar preţurile sunt unele de-a dreptul atractive. O şedinţă la Champ du Golf costă 90 de lei, iar copiii pot învăţa mai mult decât să practice golful, pentru că, în primul rând, acest sport este un stil de viaţă. Cursurile se fac săptămânal şi încep mereu în ziua de luni pentru grupele noi. Atmosfera este una prietenoasă, iar antrenorii, dintre cei mai calificaţi şi experimentaţi, le vor oferi copiilor cele mai bune sfaturi şi lecţii pentru a deveni nişte jucători de golf cât mai buni.

A început sezonul 2018 la golf

Lecţiile primite la Champ du Golf poate fi primul pas spre participarea la turneele care sunt organizate în România. În weekend-ul trecut a început sezonul competiţional, o dată cu ediţia aniversară a Cupei Transavia. Turneul a avut loc la Theodora Golf Club, cel mai mare teren de golf din România, aflat în localitatea Teleac, în judeţul Alba. Terenul se întinde pe 56 de hectare, cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 metri, şi a fost inaugurat, în toamna trecută, în prezența președintelui României Klaus Iohannis, a oficialităților și oamenilor de afaceri invitați.

ADVERTISEMENT

138 de jucători au luat startul la Cupa Transavia, printre aceştia numărându-se Prinţul Dimitrie Sturdza, Adrian Sasu, fondatorul Champ du Golf, Cosmin Contra, Florin Segărceanu, Dinu Pescariu sau Viorel Cataramă. Lovitura de începere a turneului a fost dată de Excelenţa Sa Prinţul Dimitrie Sturdza. VEZI VIDEO MAI JOS.

La finalul celor două zile de turneu, duminică, 29 aprilie, au fost anunţaţi câştigătorii celei de-a zecea ediţii a Cupei Transavia. Printre cei care au terminat pe podium s-a aflat şi Adrian Sasu, fondatorul Champ du Golf, cu locul trei obţinut la categoria „Domni HCP 18.1-36”. Premiile au constat în trofee şi cadouri surpriză. Duminică, în ultima zi a turneului, organizatorii au pus la bătaie un autoturism de lux ca premiu pentru o lovitură Hole in One. Între 5 şi 6 mai se va organiza următorul turneu de golf la Theodora Golf Club, Cupa BMW.

ADVERTISEMENT

Lista câştigătorilor la Cupa Transavia

Juniori: 

Locul III –  Barbu Andrei

Locul II – Paul Baciu

Locul I – Alexandru Toma

Premiile speciale: 

– Longest Drive: – Marian Lepădatu

– Nearest to the Pin: – Nick Eftimie

– Hole in one: – (nu s-a câștigat)

Doamne HCP 18.1-36

Locul III – Luminița Tzakis

Locul II – Alexandra Florea

Locul I – Peggy Toader 

Doamne HCP 0-18

Locul III – nu s-a alocat, nu au fost suficiente participante

Locul II – Anca Codrin

Locul I – Mihaela Pal 

Domni HCP 18.1-36

Locul III – Adrian Sasu

Locul II – Trif Alin

Locul I – Cătălin Nestianu 

Domni HCP 0-18

Locul III – Alexandru Bărbat

Locul II – Ioan Scridon

Locul I – Florin Segărceanu 

Seniori: Locul I Gabriel Barzescu

Brut Locul I – Nick Kovacs