ADVERTISEMENT
Sport

Sporturile cu cele mai multe cazuri de dopaj în 2019. S-a înregistrat unul chiar și în golf! ?

Autor: Adrian Baciu | 22.12.2019 | 16:48
Sporturile cu cele mai multe cazuri de dopaj în 2019. S-a înregistrat unul chiar și în golf! ?
Sporturile cu cele mai multe cazuri de dopaj în 2019. A fost un caz chiar şi în golf!

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a publicat bilanțul oficial pentru anul 2019. În total, au fost înregistrate cazuri de dopaj în nu mai puțin de 93 de discipline, de la atletism la handbal și de la fotbal până la golf.

ADVERTISEMENT

Sporturile cu cele mai multe cazuri de dopaj în 2019. S-a înregistrat unul chiar și în golf

Conform WADA, în lumea sportului au fost depistate nu mai puțin de 1.804 cazuri de dopaj, numărul total fiind unul mai mare cu 13,1% decât raportul dat publicității anul trecut. 1595 de cazuri au fost raportate atunci.

Dintre cei 1.804 de sportivi depistați pozitiv, 1.459 au picat prin teste convenționale de sânge sau urină, atât înainte cât și după competiția sportivă.

ADVERTISEMENT

În restul cazurilor, 345 la număr de cazuri, nu a fost detectată nicio substanță interzisă, însă investigațiile au stabilit că sportivii sau cei din staff-ul lor au încălcat regulamentul WADA.

În total, 245.232 de cazuri au fost inspectate, raportându-se 1.804 de încălcări ale regulamentului antidoping, care au provenit de la 93 de sporturi și discipline din 114 țări, informează, AS.

ADVERTISEMENT

Atletismul, lider la cazurile de dopaj. La extrema cealaltă…golful!

Cum era de așteptat, cele mai multe cazuri de dopaj au fost înregistrate în atletism (242). Acest sport a fost urmat de ciclism (218) și de culturism (123).

La polul opus găsim golful și tenisul de masă, ambele cu câte un caz de dopaj, călăria (2 cazuri), pentatlonul (3 cazuri) și tir cu arcul (4 cazuri).

ADVERTISEMENT

Cele mai multe cazuri de dopaj:

  1. Atletism: 242
  2. Ciclism 218
  3. Culturism 123
  4. Fotbal 78
  5. Lupte 57
  6. Rugby 53

Corona Brașov, cel mai recent caz de dopaj din sportul românesc

În luna noiembrie, mai multe jucătoare ale Coronei au încălcat prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelui cu terapie laser. Terapia cu laser intravenos este interzisă de regulamentul WADA.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, echipa din Ardeal a fost excludă din cupele europene de către EHF și descalificată și din Liga Națională de handbal de către Federația Română de Handbal.

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal a suspendat provizoriu toate componentele de la Corona Brașov, în urma scandalului de dopaj.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1