News

Aplicații precum Snapchat, Spotify, Amazon și Google Cloud, afectate de o pană majoră de internet

Aplicații precum Spotify, Snapchat şi Google Cloud au fost afectate marți, pentru scurt timp, de o pană globală de internet. Problemele au început în jurul orei României 19.00.
17.11.2021 | 07:36
Aplicatii precum Snapchat Spotify Amazon si Google Cloud afectate de o pana majora de internet
ADVERTISEMENT

La o lună după ce rețele de socializare precum Instagram și WhatsApp au fost inaccesibile pentru cei 3,5 miliarde de utilizatori timp de câteva, o altă serie de probleme tehnice a afectat mai multe site-uri și aplicații de socializare.

Snapchat, Spotify, Amazon şi Google Cloud, aparţinând grupului Alphabet, au fost afectate pentru scurt timp, marţi, de o pană globală, transmite presa internațională.

ADVERTISEMENT

Spotify, Snapchat şi Google Cloud, afectate pentru scurt timp de o pană globală de internet

Problemele din această săptămână au început după ora 19:00 (ora României) și a provocat erori 404 pe paginile web.

Compania Google a spus că problemele legate de Cloud Networking, care are printre clienții săi Etsy, Spotify şi Snapchat, au fost parţial rezolvate la scurt timp după ce mii de utilizatori le-au semnalat pe site-ul web de urmărire a întreruperilor downdetector.com, scrie Sky News.

ADVERTISEMENT

Cei de la Spotify au anunță că sunt conștienți despre unele probleme şi au început  verificările, după ce peste 50.000 de utilizatori au raportat probleme la downdetector, însă întreruperile au fost rezolvate de atunci, potrivit site-ului.

”Mulţi utilizatori ai Snapchat au probleme cu utilizarea aplicaţiei. Staţi pregătiţi, lucrăm la o remediere. Între timp, recomandăm să rămâneţi conectaţi”, a anunţat Snapchat mai devreme, într-un mesaj pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Contul de asistență tehnologică al Google Cloud a publicat, de asemenea, o declarație pe Twitter în care spune că este conștient de ”o problemă” cu platforma și a direcționat utilizatorii către tabloul de bord pentru a monitoriza situația.

Site-ul de urmărire a întreruperilor Downdetector a consemnat o creștere a rapoartelor de probleme pentru mai multe servicii de internet.

ADVERTISEMENT

Facebook, WhatsApp și Instagram au picat în toată lumea, în octombrie

Reamintim că pe 4 octombrie, platformele social media Facebook, WhatsApp și Instagram, cu miliarde de utilizatori, au fost picate timp de mai multe ore la nivel mondial.

Toate cele 3 rețele sociale afectate de problema majoră sunt deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg și folosesc o infrastructură comună.

Anterior, în martie 2021, cele 3 aplicaţii au căzut în întreaga lume timp de o oră, provocând probleme pentru milioane de utilizatori. Un caz similar se întâmplase în 2019, când, timp de aproximativ 17 ore, problemele au afectat toate platformele.

ADVERTISEMENT
Tags: