Fotbal intern

“Spovedania” lui Bourceanu. Ce meciuri REGRETĂ

Alexandru Bourceanu a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al Stelei, în care a explicat ce a simţit la momentul despărţirii, care au fost cele mai frumoase clipe petrecută la echipa...
02.02.2014 | 20:40
Spovedania lui Bourceanu Ce meciuri REGRETA
ADVERTISEMENT

Alexandru Bourceanu a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al Stelei, în care a explicat ce a simţit la momentul despărţirii, care au fost cele mai frumoase clipe petrecută la echipa din Ghencea şi ce regretă cel mai mult. Bourceanu spune că ar fi dispus să se dea «lovit» dacă roş-albaştrii vor lua titlul ca să vină la festivitatea de premiere.

Alex, a venit şi momentul despărţirii de Steaua. Ce senzaţie te încearcă acum?
Pe de o parte, sînt fericit pentru că mă transfer la o echipă bună şi că, din punct de vedere financiar, e o afacere bună atît pentru mine, cît şi pentru Steaua. Pe de altă parte, sînt deja nostalgic, melancolic, fiindcă aici am cîştigat singurul meu titlu din carieră şi Supercupa, am format o echipă puternică şi am avut nişte colegi extraordinari!

ADVERTISEMENT

Simţi că este momentul potrivit să pleci?
Ştiu doar că este momentul în care am primit o ofertă foarte bună şi era foarte greu s-o refuz. Este o răscruce în cariera mea şi sper să merg înainte la fel de bine cum am făcut-o pînă acum. Merg la o echipă foarte bună, dintre primele din campionatul Turciei. Voi rămîne în vizorul echipei naţionale şi sper ca, prin evoluţiile mele, să conving selecţionerul să mă cheme în continuare la lot.

Ţi-a luat mult timp să accepţi ideea de a pleca acum?
Trebuie să mă gîndesc la familia mea, fiindcă voi încasa foarte mulţi bani în perioada următoare. Îmi pare rău că trebuie să-i dezamăgesc pe fanii care mă vor în continuare la echipă, dar sper să mă înţeleagă! Dacă îi încălzeşte cu ceva, trebuie să ştie că mi-aş fi dorit să rămîn aici pînă la capăt! Ştiu că, după acest pas pe care îl voi face, afecţiunea lor se va diminua şi este normal, pe de o parte. Îi înţeleg, dar sper ca Steaua să le ofere bucurii în continuare şi să aibă parte de un nou titlu!

ADVERTISEMENT

Ce regret mai ai?
Îmi pare rău şi pentru că urmau trei meciuri cu Dinamo şi aveam şanse mari să le cîştigăm şi să îmbunătăţim atît palmaresul nostru, al jucătorilor de acum, cît şi al clubului. De asemenea, îmi pare rău fiindcă mai erau trei luni şi puteam să cîştig un nou titlu! Erau obiective realizabile, pe care ni le dorim cu toţii!

Şi astfel ai fi avut posibilitatea de a ridica un nou trofeu…
Cred că Steaua va cîştiga campionatul şi va ajunge cu siguranţă în finala Cupei. La meciurile cu Dinamo am fost mereu concentraţi şi este foarte greu să pierdem. Per total, la un drum de anduranţă, Steaua este cea mai bună. Contribuţia mea a fost doar pînă acum şi nu pretind că ceea ce se va întîmpla în continuare mi se va atribui şi mie. Drumul făcut de mine este doar pînă la jumătate, iar ceea ce se va înfăptui va fi doar prin meritele colegilor mei, ale antrenorilor şi ale celorlalţi din staff. Dacă voi fi invitat, sigur voi veni la festivitatea de premiere a Campionilor, iar dacă programul nu mi-o va permite, mă voi da accidentat, ca să mai şi glumim!

ADVERTISEMENT

Care a fost cea mai mare satisfacţie a ta în calitate de jucător al Stelei?
Cînd am luat titlul, dar a fost una de durată. Cel mai emoţionant moment, însă, a fost cînd am marcat cu Rapidul şi am cîştigat în ultimul minut. A fost momentul maxim, fiindcă era primul gol la Steaua şi a fost înscris într-un context atît de important.

Privind înapoi, îţi aminteşti ce sentimente ai avut cînd ai semnat cu Steaua? Şi, dacă ne poţi spune, ce sentiment te încearcă acum, cînd pleci?
Cînd am semnat, eram nesigur, fiindcă Steaua era într-o perioadă destul de rea. Speram că totul va fi bine şi că voi fi un jucător important, care va juca şi o va face bine, pe deasupra. Acum sînt atît bucuros, dar şi trist pentru că plec de lîngă colegii mei. Regret că nu voi mai fi părtaş la multe lucruri, dar sînt convins că la sfîrşitul lunii, cînd mă voi uita în cont, voi fi fericit!

ADVERTISEMENT

De cine îţi va fi cel mai dor?
Fotbalistic, cel mai dor o să-mi fie de Pintilii! Din punct de vedere uman, am avut mai mulţi băieţi cu care m-am înţeles foarte bine, chiar cu majoritatea. În ceea ce-l priveşte pe Adi Popa, nu ştiu dacă am puterea să decid cui să-l las ca şi coleg de camera, ca să glumesc. Oricum, un coleg de cameră mai drăguţ şi mai elegant ca mine nu mai găseşte! Şi, am uitat, mai ales modest!

Dar de fani îţi va fi dor? Ai jucat de multe ori cu 50.000 de oameni în tribune…
Sînt convins că voi regreta perioada asta frumoasă petrecută la Steaua. Deşi au fost doi ani şi jumătate, mi s-a părut ca a fost mai puţin. Ştiu că nu voi mai atrage atît de tare spectatorii şi nu voi mai avea notorietatea pe care am avut-o în perioada asta şi ca nu voi mai fi la fel de iubit. De asemenea, ştiu că, într-o proporţie covîrşitoare, nu voi mai juca niciodată la Steaua. Am deja 29 de ani şi vor veni jucători mai tineri, mai puternici, mai buni. Pentru tot ceea ce s-a întîmplat şi pentru toate momentele în care m-am simţit extraordinar, le mulţumesc tuturor fanilor!

ADVERTISEMENT
Tags: