News

Spovedania lui Cristian Rizea. Fostul deputat PSD îi acuză pe Igor Dodon și Vlad Plahotniuc de răpire

02.05.2021 | 18:59
Spovedania lui Cristian Rizea Fostul deputat PSD ii acuza pe Igor Dodon si Vlad Plahotniuc de rapire
Spovedania lui Cristian Rizea. Fostul deputat PSD îi acuză pe Igor Dodon și Vlad Plahotniuc de răpire Foto: cdep.ro
ADVERTISEMENT

Condamnat pentru corupție în România și fugit în Republica Moldova a cărei cetățenie o deținea, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost eliberat din arest în statul de peste Prut. El fusese reținut la finalul anului trecut după ce Igor Dodon, președintele de la Chișinău la acea dată, i-a retras cetățenia. Rizea acuză că reținerea sa a fost de fapt o răpire pusă la cale de Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

Spovedania lui Cristian Rizea. Fostul deputat PSD îi acuză pe Igor Dodon și Vlad Plahotniuc de răpire

Eliberat din arestul din Republica Moldova, Cristian Rizea a declarat în direct la Realitatea PLUS că are informații că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc ar fi hotărât răpirea sa din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

“Doresc tuturor românilor un Paște fericit. Dumnezeu a vrut chiar astăzi odată cu învierea Domnului să ies. Cu toate că din 18 ianuarie trebuia să fiu pus în libertate deoarece nu pot fi extrădat. Cei care stau în spatele arestării mele sunt Igor Dodon și Plahotniuc.

Avocații mei sunt prezenți aici, au venit și alte televiziuni din Republica Moldova pentru că sunt interesați de abuzurile care se întâmplă în cazul meu.

ADVERTISEMENT

Eu sper că totul să fie bine, în sensul că sper că justiția până la urmă să fie resetată aici în Republica Moldova, să nu mai existe acest sistem mafiot condus de Dodon și Plahotniuc. E un moment istoric.

Pe 11 iulie sper că majoritatea cetățenilor din Republica Moldova să fie alături de Maia Sandu și să voteze un parcurs european”, a spus Rizea.

ADVERTISEMENT

Cristian Rizea a mărturisit cu lacrimi în ochi că nu și-a văzut copilul de jumătate de an.

“A fost o perioada grea dar sunt bărbat și merg mai departe, nu mă plâng. Îi știu pe majoritatea care au fost alături de mine, am primit mii de mesaje de susținere din partea românilor, cei care apreciază emisiunea dumneavoastră, televiziunea dumneavoastră, nu m-am simțit singur niciun moment chiar dacă am stat singur în izolator.

S-au făcut presiuni uriașe.

Aștept să îmi văd familia, băiețelul pe care nu l-am văzut de 6 luni”, a mai declarat el.

Cristian Rizea mai spune că va face dezvăluiri incendiare împotriva lui Dodon și Plahotniuc și că are probe și dovezi pentru ceea ce el numește Spovedania lui Rizea.

ADVERTISEMENT

“Românii să fie siguri că ce am început continuăm împreună și vom demonstra ce s-a întâmplat cu România ultimilor 20 de ani. Le mulțumesc că au fost alături de mine. Le mulțumesc că oameni ca Victor Ponta, Tăriceanu, nu au mai ajuns în Parlamentul României.

Igor Dodon care acum doi ani de zile negocia federalizarea Republicii Moldova… e o rușine pe obrazul Republicii Moldova, voia să vândă țară, acest om ar vinde pe oricine, și-ar vinde și mama pentru suma corectă.

Veți vedea ce documente vor apărea. Venim cu probe și dovezi.

Cred că Spovedania lui Rizea, cu toată modestia, cred că va face victime la alegerile din 11 iulie. Eu sper că oamenii că Igor Dodon sau Plahotniuc prin interpuși să nu mai ajungă niciodată în Parlament.

Zilele trecute, anumiți prieteni din serviciile secrete de la București au reușit să mă informeze că Vlad Plahtoniuc și Igor Dodon, nemulțumiți că nu au reușit extrădarea mea, sunt foarte nemulțumiți, au hotărât răpirea mea, pe modelul a ceea ce s-a întâmplat cu un judecător din Ucraina aici în Chișinău.

La ora această președintele Republicii Moldova cunoaște acest lucru că se pune la cale răpirea mea și ducerea mea în România”, a explicat Cristian Rizea.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

ADVERTISEMENT