Sport

Spovedania șocantă a unui fotbalist român trecut pe la Inter și AC Milan: „Mentalitatea de român infect m-a distrus! Bani, mașini, femei”

Cristian Daminuță a fost unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști români. Fostul mijlocaș al lui Inter și AC Milan a avut însă o cădere meteorică datorită mentalității tipice a fotbalistului român.
25.10.2021 | 15:23
Spovedania socanta a unui fotbalist roman trecut pe la Inter si AC Milan Mentalitatea de roman infect ma distrus Bani masini femei
Spovedania șocantă a unui fotbalist român trecut pe la Inter și AC Milan: „Mentalitatea de român infect m-a distrus! Bani, mașini, femei”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Daminuță a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc, căzut însă asemenea unui meteorit, la fel ca alți tineri de mare perspectivă a căror poveste FANATIK a prezentat-o pe larg.

Ajuns la 31 de ani, mijlocașul defensiv se află sub contract cu echipa de liga a doua ACS Poli Timișoara pentru care a jucat doar unsprezece meciuri în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Cristi Daminuță, mărturie fabuloasă care spune multe despre fotbaliștii români: „M-am trezit la 18 ani în vestiar cu Ibrahimovic”

Într-un interviu pentru gsp.ro, Cristi Daminuță oferă declarații care justifică cel mai bine cauza decăderii fotbalului românesc și de ce foarte mulți tineri talentați nu reușesc să ajungă niciodată cu adevărat fotbaliști.

Cristian Daminuță, 16.12.2008
Cristian Daminuță cu tricoul lui Inter Milano.

Fotbalistul de la care se așteptau lucruri mari nu a reușit niciodată să facă pasul cel mare de la juniori la seniori deși a ajuns la Inter Milano și ulterior la AC Milan:

ADVERTISEMENT

„Mi-am pierdut inocența când am trecut la seniori în momentul în care am ajuns la Inter. Atunci a intervenit mentalitatea de român infect. Bani, mașini, femei, exact gândirea de doi lei care a ruinat multe talente de jucători români”. 

Daminuță e convins că ar fi reușit la Inter dacă se năștea în altă țară: „În proporție de 80 la sută confirmam…”

Cristian Daminuță dă vina pe eșecul său răsunător pe modul în care a fost crescut și educat și mentalitatea tipic românească la ani lumină de ceea ce se întâmplă în Occident.

ADVERTISEMENT

„În orice altă nație mă nășteam, dacă reușeam să ajung la Inter în proporție de 80 la sută confirmam… Bineînțeles e vorba și de noroc, dar sunt de părere că norocul ți-l faci și singur”.

Cristian Daminuță ar da acum orice pentru a întoarce timpul dacă ar putea și a explicat cum și-a pierdut mințile după ce la vârsta majoratului se antrena cu marele Zlatan Ibrahimovic.

„M-am trezit la 18 ani în vestiar cu Ibrahimovic. Nu realizam acest lucru. Eram pasionat de Bamboo și de șmecherii ieftine. Atunci, dacă aveam puterea mentală să muncesc de trei ori mai mult în loc să mai bifez câte-o «mujer latina» de prin reviste…”

Cristian Daminuță, o carieră plină de regret: „Am uitat că eu de fapt sunt la început de drum”

Poli Timișoara, Inter, Modena, Dinamo, AC Milan, Viitorul Constanța sunt cele mai importante echipe pe la care Cristian Daminuță a trecut ca „gâsca prin apă”: „Dar răbdarea e o virtute. La mine, din păcate, s-a derulat totul pe repede înainte și am uitat că de fapt eu sunt la început de drum.

ADVERTISEMENT

Am făcut alegeri greșite. Dacă pui și greșelile din viața personală, înmulțite cu greșelile impresarilor, ajungi la final să ai un rezultat de îți vine să te urci pe pereți. Ce m-a ținut în viață până acum e psihicul. Am un psihic foarte puternic”, a spus Cristian Daminuță pentru sursa citată.

„Am avut meci la ora 15:00, sâmbătă, cu Inter Primavera. Sâmbătă seară eram în București, la Bamboo, iar duminică dimineață am venit înapoi la Milano”, e o declarație sugestivă a lui Cristian Daminuță și care explică eșecul său răsunător în cariera de fotbalist.

ADVERTISEMENT