News

Spray nazal anti-Covid, testat în Marea Britanie. Promite să împiedice răspândirea virusului în plămâni

11.01.2021 | 17:08
Spray nazal antiCovid testat in Marea Britanie Promite sa impiedice raspandirea virusului in plamani
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a dat startul studiilor clinice privind noul spray nazal anti-Covid pe bază de oxid nitric, un compus chimic ce s-a dovedit eficient în rezistența la infecții virale. Produsul a fost dezvoltat de SaNOtize Research and Development Corp pentru a ucide virusul în căile respiratorii superioare ale nasului, împiedicând astfel răspândirea sa în plămâni.

Utilizarea sa în diferite puncte de-a lungul zilei va duce, potrivit reprezentantului companiei ce își are sediul în Vancouver, Canada, la curățarea acestei zone respiratorii superioare vitale. Pe măsură ce ratele de infecție continuă să crească în Marea Britanie, „acest tratament simplu ne va ajuta să reluăm ceva care se apropie de viața socială normală”, susține Rob Wilson, fost deputat al Partidului Conservator care supraveghează procesul din Marea Britanie pentru SaNOtize.

ADVERTISEMENT

Și armata britanică a dezvoltat, la finele anului trecut, un spray dezinfectant care promite să elimine noul coronavirus în doar 60 de secunde. Datorită rapidității cu care acționează, acest produs este ideal pentru utilizarea pe o varietate de suprafețe din zone de risc precum centrele de vaccinare și testare în masă, au dat asigurări autoritățile.

Marea Britanie testează un spray nazal care promite să împiedice răspândirea noului coronavirus în plămâni

Tratamentul SaNOtize ar trebui considerat un eficient pentru căile respiratorii superioare, similar cu atunci când oamenii folosesc igienizatoare pentru mâini pentru a-și curăța mâinile”, a declarat reprezentantul SaNOtize în Marea Britanie și Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că noul coronavirus se transmite prin picături aeriene către membranele mucoase din nas, unde este reprodus în timpul unei perioade de incubație de trei zile, afectând celulele mucoasei nazale, iar apoi ajunge în tractul respirator inferior.

Toată lumea crede doar că contractezi virusul, acesta îți intră în plămâni și mori, dar este o progresie. Mai întâi ești expus la el, virusul încearcă să se atașeze de celulele din nas și durează ceva timp până se incubează și se înmulțește în celulele nazale pentru câteva zile și apoi virusul trece la plămâni”, a explicat Dr. Chris Miller, șef și co-fondator al SaNOtize.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost inițiat de Ashford și St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust din Surrey. „Orice intervenție pentru tratarea – Coronavirus este binevenită.

Faptul că un spray nazal relativ ușor si simplu ar putea fi un tratament eficient este o veste binevenit și oferă un progres semnificativ în arsenalul nostru terapeutic împotriva acestei boli devastatoare”, a declarat Pankaj Sharma, profesor de neurologie și director al Institutului de Cercetări Cardiovasculare de la Royal Holloway, Universitatea din Londra.

ADVERTISEMENT

Virusend, spray-ul care promite să elimine SARS-CoV-2 într-un minut. A fost creat de armata britanică

În altă ordine de idei, armata britanică a dezvoltat propriul spray dezinfectant care promite să elimine virusul SARS-CoV-2 în doar 60 de secunde. Datorită rapidității cu care acționează, acest produs este ideal pentru utilizarea pe o varietate de suprafețe în zone de risc, precum centrele de vaccinare și testare în masă, susțin autoritățile.

De altfel, 50.000 de sticle au fost puse deja la dispoziția medicilor și asistentelor din spitalele Regatului Unit. În plus, în comunicatul transmis recent se precizează că Virusend este utilizat cu succes în centrele de testare din Medway și Preston.

Un nou spray dezinfectant dezvoltat de armată care poate elimina 99,99% din virusul COVID-19 va fi pus acum la dispoziția publicului și utilizat de personalul militar din prima linie pentru a sprijini lupta împotriva virusului.

Am pornit de la o idee foarte bună și am ajuns la un produs uimitor care poate avea un impact major asupra virusului. Este un adevărat privilegiu pentru armata britanică să se implice în acest proiect incredibil.

Suntem încrezători că spray-ul Virusend va contribui decisiv la lupta împotriva pandemiei de coronavirus și a tuturor pandemiilor care ar mai putea să urmeze. Regatul Unit are nevoie de cele mai bune arme pentru a învinge virusul și a se pune pe picioare cât mai repede cu putință”, au anunțat autoritățile britanice.

ADVERTISEMENT