News

Spre SEMIFINALE! Irina Begu e pe val: “Am trecut peste dezamăgire şi durere! Mă concentrez pe dublu”

Luni, în ziua a doua de la Roland Garros, Irina Begu pierdea, în primul tur, cu Duque-Marino - numărul 115 WTA, după o durere teribilă pe care a resimţit-o la cot. Problema medicală nu i-a...
04.06.2017 | 23:59
Spre SEMIFINALE Irina Begu e pe val Am trecut peste dezamagire si durere Ma concentrez pe dublu

Luni, în ziua a doua de la Roland Garros, Irina Begu pierdea, în primul tur, cu Duque-Marino – numărul 115 WTA, după o durere teribilă pe care a resimţit-o la cot. Problema medicală nu i-a permis să servească aşa cum poate ea mai bine, iar românca n-a rezistat. Durerile şi dezamăgirea au doborât-o atunci pe Irina, fizic şi psihic, cea care a fost luni la rând cea mai bine clasată româncă în clasamentul WTA, după Simona Halep, neputându-şi stăpâni lacrimile la interviul de după joc – înregistrarea audio aici. 

“După ziua de luni eram dezamăgită, nu vedeam lucrurile atât de clar, dar dublul este o altă probă. Aici încerc să fiu cât mai relaxată, să mă bucur, să îmi fac jocul. La simplu, când nu mai reuşeşti să joci cu lejeritate, ai probleme. Şi poate asta este una din cauzele pentru care nu mai reuşesc să câştig. În acelaşi timp pot să spun că la dublu, acum, chiar sunt mult mai relaxată”, spune acum, Irina, care la 6 zile distanţă de acel moment, este în sferturile de finală ale probei de dublu, alături de Saisai Zheng, după victoria de duminică.18944718_10213719160642192_2052350863_n

“Parcă a fost un pic mai uşor meciul de azi decât cel din turul 2. Au fost şi momente importante în joc, câteva gameuri la egalitate unde ne-am luptat din greu. Per total, ne-am făcut bine jocul, am servit la fel de bine ca ieri, ne completăm foarte bine”, a dezvăluit Irina Begu, după meci.

Begu/Zheng: 3 meciuri, 3 victorii! “Nu avem un truc pentru adaptare! Ne facem o tactică doar”

Iar performanţa este cu atât mai formidabilă cu cât dublul făcut de Irina cu Saisai Zheng este unul nou, Roland Garrosul fiind primul turneu al celor două în proba de dublu: “Nici un jucător nu se gândeşte, cred, atât de departe la un turneu de Grand Slam. Jocul este în creştere. Nu există un truc pentru acomodarea noastră. Totul se face în antrenament, exersăm nişte lovituri, ne facem o tactică. Ne adaptăm de la meci la meci.”

18928415_10213719161122204_518576872_n

Mai mult decât atât, Irina explică şi de ce nu a pus mare preţ pe dublu în trecut: “Nu am mai jucat dublu atât de mult pentru că nu mai am clasament. Însă, din acest an se ia în calcul şi clasamentul de simplu, aşa că am jucat la Brisbane sau Dubai. N-o să joc fiecare turneu de dublu, dar când am ocazia şi sunt turnee mai mari, voi evolua.”

Regretul eliminării de la simplu a trecut. “Mă gândesc doar la dublu!”

Regretul eliminării de la simplu a trecut, spune Irina, dar ne rămâne întipărit în minte, cu atât mai mult cu cât în optimi, pe culoarul Irinei, a ajuns Cepede Royg, numărul 97 WTA, care o elimina pe Duque-Marino în timpul optimii de la dublu jucată de Begu şi Zheng.

“Era un culoar bun…”, forţăm întrebarea. “Nu vreau să mă mai gândesc la simplu. Am trecut peste toate. A fost acum o săptămână, s-a dus, mă concentrez pe dublu. Puteam s-o bat pe Duque, dar să pierd apoi în turul 2 la Rybarikova. Fiecare meci e diferit, adversarii la fel. Aşa că, dacă şi cu parcă…”, e replica Irinei.

phpThumb_generated_thumbnail

E un semn bun. Înseamnă că jucătoarea noastră chiar a trecut peste momentul greu de la simplu. Şi ne asigură de lucrul ăsta încă o dată: “Mă simt bine acum. Sunt fericită acum că am câştigat, că am ajuns în sferturi. E tot ce contează!”

Performanţa de la Australia, EGALATĂ! Cînd joacă pentru SEMIFINALE

Irina şi-a egalat astfel performanţa de la Australian Open, din urmă cu câţiva ani: “La Melbourne jucasem cu Monica Niculescu.. Ţin minte astfel de momente, n-am cum să uit o aşa amintire. Mi-aduc aminte cu drag.”

Monica+Niculescu+Irina+Camelia+Begu+UBBfhan-Hagm

În sferturi, Begu şi Zheng vor juca împotriva câştigătoarei optimii dintre Barty / Dellacqua şi Gavrilova / Pavlyuchenkova. “Vom avea partida din sferturi marţi, nu ştiu încă pe cine vom întâlni, dar nu am nicio preferinţă. Am bătut echipe bune până acum, nu am de ce să îmi fie frică. Încercăm să continuăm parcursul bun, sunt încrezătoare”

18928189_10213719160682193_573489146_n

O victorie ar fi cea mai mare performanţă a Irinei Begu în cariera sa de dublu, în turneele de Grand Slam. Iar jucătoarea noastră, care împlineşte 27 de ani în august, are motive să fie încrezătoare. Şi-a regăsit bucuria de a juca tenis, într-un timp foarte scurt. Iar toţi românii prezenţi la Roland Garros o susţin necondiţionat!

72.000 de euro este suma pe care Begu şi Zheng o au asigurată pentru calificarea în sferturile de finală ale Roland Garros