Fotbal intern

Sprijin din partea FRF pentru Cristi Manea: „Dacă Zidane juca 180 de minute la Real Madrid, ar fi avut aceeași soartă”

11.01.2020 | 09:13
Sprijin din partea FRF pentru Cristi Manea Daca Zidane juca 180 de minute la Real Madrid ar fi avut aceeasi soarta
ADVERTISEMENT

Cristi Manea a fost adus la FCSB în ultimele ore ale perioadei de mercato din vară, dar nu a reușit să se impună în fața lui Vali Crețu și Gigi Becali este decis să renunțe la el după șase luni. Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, consideră că patronul „roș-albaștrilor” se grăbește să ia o decizie în privința lui Manea, care a jucat în doar două partide pentru FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 4.40 este cota pentru „Total goluri: 3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin consideră că Manea mai merită o șansă la FCSB

Cristi Manea a fost împrumutat de FCSB de la Apollon Limassol la începutul lunii septembrie, mutare văzută ca o adevărată lovitură dată de Gigi Becali, având în vedere că fundașul a fost titular în echipa CFR-ului care a câștigat ultimele două titluri în Liga 1 și unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei de tineret la Campionatul European din Italia și San Marino.

Totuși, Manea nu a reușit să îi ia fața lui Vali Crețu pentru un loc de titular în echipa lui Bogdan Vintilă, iar Gigi Becali vrea să-l cedeze la o altă echipă după doar șase luni și patru meciuri în tricoul roș-albastru, fiind nemulțumit de evoluțiile avute de fundașul dreapta.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, consideră că patronul FCSB se grăbește dacă ia o decizie în privința lui Cristi Manea în această iarnă, jucătorul neavând posibilitatea să demonstreze în cele patru meciuri în care a fost folosit, dintre care două împotriva divizionarelor secunde Metaloglobus și „U” Cluj în Cupa României.

Nu ştiu de ce a fost cumpărat. 180 de minute… Alea din campionat. Mi-e greu să cred că-ţi poţi face o părere despre el. Dacă Zidane ar fi avut doar 180 de minute la Real Madrid, ar fi avut aceeaşi soartă. Eu cred că nu i-au fost date suficiente şanse.

ADVERTISEMENT

Plus că el poate juca şi pe mai multe posturi. El, la juniorat, a jucat fundaş central, şi să nu-ţi treacă prin cap că-l poţi folosi acolo? Eu rămân la convingerea că lui Manea nu i s-au dat şanse suficiente la FCSB. Nu din cauza valorii cred că s-a ajuns acolo”, a declarat Andrei Vochin la TV Telekomsport.

Salariu mare pentru Cristi Manea

Un alt lucru care l-ar putea convinge pe Gigi Becali să renunțe la Cristi Manea în perioada de mercato din ianuarie este salariul mare pe care fotbalistul de 22 de ani îl încasează. Fundașul încasează 18.000 de euro lunar la FCSB, o bună parte din cei 30.000 de euro pe care îi are în contractul cu ciprioții de la Apollon Limassol.

ADVERTISEMENT

Pentru un transfer definitiv al lui Manea, lucru ce pare improbabil la acest moment, Gigi Becali ar fi trebuit să achite 2.500.000 de euro. Dublu campion național cu CFR Cluj și titular în echipa lui Mirel Rădoi care a ajuns în semifinalele EURO U21, Cristi Manea a evoluat în patru partide pentru FCSB în toamnă, două în campionat, cu Dinamo și Poli Iași, și alte două în Cupă, cu Metaloglobus și „U Cluj”.

  • 18.000 de euro lunar îi plătește Gigi Becali lui Cristi Manea
  • 22 de ani are fundașul dreapta
ADVERTISEMENT