News

Guvernul oferă sprijin pensionarilor pentru facturile din această iarnă. Ce condiții trebuie întrunite

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat, luni seară, că în această iarnă pensionarii vor primi sprijin pentru achitarea facturilor, din partea coaliției de guvernare (PNL-PSD-UDMR).
13.12.2021 | 21:45
Guvernul ofera sprijin pensionarilor pentru facturile din aceasta iarna Ce conditii trebuie intrunite
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a mai precizat că marți va intra în procedura de avizare ordonanța care va permite noul demers al reprezentanților Guvernului.

Sprijinul acordat pensionarilor va fi de 1200 lei, din ianuarie 2022. Vor beneficia de el doar cei care au venituri până în 1.600 de lei.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi, ministrul muncii: ”Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură ”

”Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă.

S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, a anunțat ministrul după o ședință cu membrii coaliției de guvernare, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cum se va acorda sprijinul pentru pensionari

Începând cu anul viitor, din luna ianuarie, nu va exista nicio persoană care nu va lua în mod cumulat pensie și sprijin, 2.200 de lei, a mai dat asigurări ministrul muncii.

”Deci sprijinul va creşte de la 1.600 de lei până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu valoare de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei. Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta va însemna ca mâine dimineaţă, deja am ordonanţa scrisă, va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă. Mâine mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul Ministerului Finanţelor.

Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul Ministerului Justiţiei să iasă cât mai repede”, a mai precizat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Ministrul a mai declarat că sprijinul acordat de Guvern produce un impact bugetar de 2,56 miliarde de lei. În zilele următoare se vor tipări și mandatele poștale care vor conține:

  • majorare punctului de pensie,
  • majorarea pensiei minime,
  • sprijinul pentru facturi.

”Imediat, în zilele următoare, noi trebuie să intrăm cu tipărirea mandatelor poştale. Acele mandate vor conţine majorarea valorii punctului de pensie, majorarea pensiei minime şi vor conţine o căsuţă suplimentară, din luna ianuarie, cu acest sprijin” a mai spus Marius Budăi.

ADVERTISEMENT