Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

„Squadra Azzurra”, terfelită în presa din peninsulă după ce a părăsit rușinos Euro 2024: „Italia și-a pierdut identitatea” / „Spalletti a eșuat complet”

Presa din Italia i-a desființat pe fotbaliști, după ce naționala lui Luciano Spalletti a fost eliminată de Elveția la Euro 2024. Cuvinte dure adresate de jurnaliștii peninsulari
29.06.2024 | 22:20
Squadra Azzurra terfelita in presa din peninsula dupa ce a parasit rusinos Euro 2024 Italia sia pierdut identitatea  Spalletti a esuat complet
„Squadra Azzurra”, desființată în presă din peninsulă după ce a părăsit rușinos Euro 2024: „Italia și-a pierdut identitatea” FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eliminarea Italiei de la Euro 2024 a fost taxată dur de presa din peninsulă. „Squadra Azzurra” a fost învinsă de Elveția, scor 0-2, în optimi, prima mare surpriză de la turneul final.

Cum a reacționat presa din Italia, după ce „Squadra Azzurra” a fost eliminată de la Euro 2024: „Dezastru”

Italia a ratat șansa de a își apăra titlul câștigat la Euro 2020. Fotbaliștii lui Luciano Spalletti au părăsit competiția încă din optimi, acolo unde Elveția i-a învins cu scorul de 2-0, la capătul unui meci extrem de modest.

ADVERTISEMENT

Contraperformanța „Squadrei Azzurra” a fost taxată dur de jurnaliștii italieni. Spre exemplu, Gazzetta dello Sport a titrat: „Italia și-a pierdut identitatea! Elveția defilează și câștigă cu 2-0, iar Azzurri părăsesc Campionatul European”.

„Spalletti a sperat că meciul cu Elveţia ar putea fi punctul de cotitură. A fost cel al prăbușirii, din punct de vedere fizic, tactic și psihologic. Echipa nu a înțeles nimic, începând cu antrenorul, despre al cărui viitor se pot pune întrebări legitime”, au scris cei de la gazzetta.it, care au scris și că Italia a fost „penibilă” în prima repriză cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Gazetta dello Sport a amintit despre finala de pe Wembley din urmă cu trei ani, câștigată de Italia, la loviturile de departajare, în fața Angliei: „Amintirea Campionatului European câștigat în 2021 pe Wembley cu Roberto Mancini pe bancă pare la ani lumină distanță, iar Spalletti, deși a început munca abia în septembrie anul trecut, dar a eșuat complet”.

„O echipă de nivel mediu”

Italia e într-adevăr o umbră după ce a reușit să câștige precedentul Campionat European. „Squadra Azzurra” s-a calificat cu greu la Euro 2024, după ce la World Cup 2022 nici măcar n-a fost prezentă.

ADVERTISEMENT

„O echipă de nivel mediu şi ceva vârfuri, dar cu multă dorinţă şi curaj, mai presus de toate. Caracteristici de bază pentru acest gen de competiţie, care le-a lipsit cu desăvârşire azzurrilor, fiind pasivi şi plicitisitori de la început, până la sfârşit”, au scris jurnaliștii de la corrieredellosport.it.

SkySports Italia consideră o calamitate eliminarea naționalei lui Spalletti. În cazul în care ar fi trecut de Elveția, cvadrupla campioană mondială ar fi jucat în optimi cu învingătoarea duelului dintre Anglia și Slovacia.

ADVERTISEMENT

„Dezastru pentru Italia, care e OUT de la Campionatul European! Elveția a dominat și s-a impus cu 2-0”, au scris cei de la SkySports Italia.

„Italia cea urâtă”

O opinie și mai dură a venit din partea celor de la Corriere della Sera, care au scris: „Italia cea urâtă de la Euro a fost copleșită și de Elveția. Râuri de cuvinte grele pentru antrenor și o echipă golită de orice sens: tehnic, tactic și moral. Eșec la nivel general”.

Înainte să fie eliminată de Elveția la Euro 2024, Italia a făcut parte din Grupa B, acolo unde a terminat cu 4 puncte, după Spania, dar peste Croația și Albania. „Squadra Azzurra” a învins-o pe Albania cu 2-1, a pierdut cu Spania, scor 0-1, și a remizat la unu împotriva Croației.

ADVERTISEMENT
8,50 este cota Betano pentru „1 solist” la România - Olanda la Euro 2024