Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Squadra Azzurra, răpusă de Spania la EURO 2024. Ce au scris jurnaliștii din peninsulă după meciul dezastruos al Italiei: „Maeștrii tiki-taka”

Italia a pierdut cu 0-1 meciul cu Spania din a doua etapă a grupei B de la Campionatul European din Germania. Cum se poate califica naționala lui Spalletti în optimi.
21.06.2024 | 00:54
Squadra Azzurra rapusa de Spania la EURO 2024 Ce au scris jurnalistii din peninsula dupa meciul dezastruos al Italiei Maestrii tikitaka
Italia, răpusă de Furia Roja. Reacția presei din Peninsulă
ADVERTISEMENT

Italia a fost de nerecunoscut în meciul cu Spania. Ibericii au controlat partida de la primul minut până la fluierul final, iar acum Squadra Azzurra are emoții în ceea ce privește calificarea în optimile de finală ale Campionatului European din Germania.

Italia, răpusă de Furia Roja!

Spania a învins cu 1-0 naționala Italiei, însă scorul putea fi mult mai dur pentru peninsulari. Calafiori și-a dat un autogol în minutul 55, după ce Gigi Donnarumma și-a salvat colegii în mai multe rânduri. Fotbaliștii lui Spaletti nu au reușit să înscrie în meci și trebuie să se axeze pe ultimul meci din grupă împotriva Croației.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia a recunoscut că Squadra Azzurra nu a avut nicio șansă în fața Furiei Roja. Gazzetta dello Sport a titrat: “Italia, lecție din partea Spaniei“. Jurnaliștii din peninsula au criticat jocul prestat de elevii lui Spaletti, care au trimis primul șut pe poartă abia în minutul 85.

”O lecție de fotbal. Spania își câștigă meritat prima poziție în grup matematic, în timp ce Italia, învinsă mult mai clar decât scorul final de 1-0, va trebui să câștige luni împotriva Croației.

ADVERTISEMENT

Seara aceasta, bărbații lui De La Fuente ne-au dominat în toate aspectele și ne-au redimensionat ambițiile. Cei care credeau că pot concura la egalitate cu maeștrii tiki-taka au revenit cu picioarele pe pământ: diferența în acest moment este covârșitoare, iar noi am încheiat cele nouăzeci de minute cu doar o “lovitură” pe poartă, în minutul 86 cu Cristante.

Donnarumma este de departe cel mai bun: el a evitat o înfrângere severă. Di Lorenzo își va aminti mult timp de Nico Williams neliniștit, dar am pierdut practic toate duelurile, atât individual cât și în organizarea echipei. Deloc o Spanie mai verticală și mai puțin palpitantă: ne-au făcut să dansăm”, au notat italienii.

ADVERTISEMENT

Italienii tremură pentru calificarea în optimi

Italia a arătat slăbiciuni și în partida din prima rundă. Albania a deschis scorul în primul minut al întâlnirii cu Squadra Azzurra, care a reușit să întoarcă scorul până la finalul meciului. Și atunci fotbaliștii din ”cizmă” au părut nepregătiți pentru importanța turneului din Germania.

Pentru a nu avea emoții în ceea ce privește calificarea în optimile de finală, Italia trebuie să câștige partida cu Croația din ultima etapă. Băieții lui Spaletti se pot clasa pe locul 2 și cu un rezultat de egalitate, întrucât este greu de crezut că Albania va reuși să învingă Spania la o diferență de 2 goluri.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Italia va termina pe poziția secundă, cum este cel mai probabil, elevii lui Spaletti vor juca în optimi împotriva ocupantei poziției secunde din Grupa A, în mod normal Elveția. Fosta adversară a României din preliminarii are 4 puncte după primele 2 runde și va juca cu Germania în ultima etapă.

ADVERTISEMENT
2.47 este cota BETANO pentru 2 în partida Croația - Italia