Life

Squid Game a devenit un fenomen. Netflix a fost dat în judecată din cauza celui mai popular serial

Netflix are probleme din cauza celui mai popular serial. Furnizorul de internet din Coreea de Sud a anunțat că va da platforma de video streaming în judecată.
07.10.2021 | 11:41
Squid Game a devenit un fenomen Netflix a fost dat in judecata din cauza celui mai popular serial
ADVERTISEMENT

Squid Game a devenit un adevărat fenomen și este serialul momentului. Netflix ar putea avea însă probleme din cauza acestuia.

Furnizorul de internet din Coreea de Sud a anunțat că are de gând să dea în judecată platforma de video streaming, pentru că nu ar plăti taxe așa cum fac alți furnizori.

ADVERTISEMENT

Producția sud-coreeană a înregistrat un succes răsunător fiind cel mai vizionat serial în aproape 100 de țări.

Squid Game a devenit un fenomen. Netflix a fost dat în judecată din cauza celui mai popular serial

Sud-coreenii au dat lovitura cu serialul Squid Game. Fanii din întreaga lume îl urmăresc cu sufletul la gură, fiind pe primul loc în topul celor mai urmărite seriale în peste 90 de țări.

ADVERTISEMENT

Cei de la Netflix, care difuzează serialul, ar putea avea însă probleme grave. SK Broadband, principalul furnizor de internet din Coreea de Sud vrea să meargă în instanță. Aceștia spun că Netflix este al doilea generator de trafic de internet, după YouTube, însă că nu plătește taxe, așa cum fac alți furnizori.

Potrivit coreenilor, platforma de video streaming a înregistrat creșteri ale traficului de internet de 24 de ori între anii 2018 și 2021. Discuția era mai veche, dar a revenit după succesul răsunător înregistrat de serialul Squid Game.

ADVERTISEMENT

Squid Game, pe primul loc la o lună de la lansare

Nimeni nu s-a așteptat probabil ca serialul sud-coreean să aibă un asemenea succes. La doar o lună de la lansare este în topul preferințelor fanilor din peste 90 de țări.

Serialul aduce în prim plan o problemă cu care se confruntă societatea din Coreea de Sud, și nu numai. Inegalitatea dintre clasele sociale și creșterea șomajului.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud este una dintre cele mai bogate țări din Asia, dar prăpastia dintre clasele sociale se mărește tot mai mult. Foarte mulți tineri s-au regăsit în această producție.

În serial, 456 de persoane sunt invitate să joace un joc fără să știe regulile. La final ar trebui să câștige o sumă importantă de bani care să-i ajute să depășească problemele financiare cu care se confruntă. Jocurile pe care aceștia le joacă sunt foarte simple, dar cei care pierd sunt imediat omorâți.

În final, doar unul ar trebui să câștige toate cele șase jocuri și să plece acasă cu premiul de 39 de milioane de dolari.

“Oamenii sunt atrași de ironia unei situații în care adulții își riscă viețile pentru a câștiga un joc de copii”, declara Hwang Dong-hyuk, regizorul serialului Squid Game.

ADVERTISEMENT
Tags: