SRI: 10 persoane suspectate de terorism, declarate indezirabile pe teritoriul României, în 2015

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 15:54
SRI: 10 persoane suspectate de terorism, declarate indezirabile pe teritoriul României, în 2015

Un număr de 10 persoane suspectate de terorism au fost declarate indezirabile în anul 2015, precizează Serviciul Român de Informaţii (SRI), după ce Europol a arătat într-un raport în care s-a analizat fenomenul terorismului în Europa pe anul 2015 că 11 persoane suspectate de legături cu teroriştii au fost arestate în România.

Precizările SRI vin în contextul nelămuririlor legate de raportul Europol privind fenomenul terorismului în Europa, în anul 2015.

“Potrivit Raportului de activitate al SRI pe anul 2015, 10 persoane suspectate de terorism au fost declarate indezirabile pe teritoriul României, la solicitarea Serviciului Român de Informaţii”, susţine SRI.

Raportul realizat de Europol analizează situaţia terorismului la nivel european şi vizează anul 2015. Mai exact, au fost analizate câte atacuri au avut loc în această perioadă, câte arestări s-au făcut, dar şi care este nivelul de pericol în fiecare stat membru al Uniunii Europene.

În acest raport se arată că în România au fost arestate anul trecut nu mai puţin de 11 persoane suspectate de activităţi teroriste.

Potrivit documentului, cele mai multe arestări de persoane suspectate de legături cu teroriştii au fost făcute în Franţa (424), în Spania (187) şi în Marea Britanie (134).

Europol mai susţine că, în 2015, 151 de persoane au murit şi peste 260 au fost rănite ca urmare a atacurilor teroriste în Uniunea Europeană.

De asmenea, oamenii legii mai susţin că şase state membre s-au confruntat anul trecut cu 211 atacuri teroriste, fie eşuate, fie finalizate.

În privinţa arestărilor, raportul arată că în 2014 au fost arestate 774 de persoane cu conexiuni teroriste, iar anul trecut acest numă a ajuns la 1.077.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×