Hotnews

SRI: Cetăţeni francezi plănuiau atacuri teroriste în România!

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a desfăşurat o acţiune împotriva a şase cetăţeni francezi care lucrau în România, consideraţi o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Aceştia...
10.04.2015 | 13:24
SRI: Cetăţeni francezi plănuiau atacuri teroriste în România!

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a desfăşurat o acţiune împotriva a şase cetăţeni francezi care lucrau în România, consideraţi o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Aceştia plănuiau comiterea unor atacuri teroriste în România, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, pentru Euronews.

Pe 31 martie, un tribunal din România le-a dat un termen de 10 zile celor 6 francezi s părăsească teritoriul ţării. Decizia a fost luată în urma unei investigaţii lansate în 2013 de către SRI, precizează postul paneuropean. Grupul, care avea o afacere de exportare a cărnii din Satul Mare în Franţa, este suspectat că are legături cu reţelele teroriste Statul Islamic (SI) şi Al-Qaida.

“Toate acţiunile desfăşurate de către Serviciul Român de Informaţii au avut loc în contextul mai larg al prevenirii anumitor acţiuni, precum comiterea unor atacuri teroriste în România”, a declarat Sorin Sava, joi, pentru Euronews, relatează Mediafax.

“Concret, membrii grupării, afiliaţi unor ideologii radicale promovate de către grupările teroriste Statul Islamic şi Al-Qaida, se aflau în contact cu susţinători ai cauzelor acestor organizaţii şi au efectuat activităţi de propagandă extemistă islamică (de natură jihadistă) pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat SRI citat de post. Este vorba despre “radicalizare, recrutare ideologică (şi) recrutare în vederea pregătirii religioase/militare în zone de conflict afectate de fenomenul terorist”, precizează SRI.

Cinci membri ai grupului au primit intedicţia de a reintra în România pentru o perioadă de şapte ani, iar unul pentru o perioadă de trei ani. Avocaţi de la firma de procesare a cărnii de pui au făcut apel împotriva hotărârii tribunalului român.

Sursă: www.stiripesurse.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri