Sport

Să VEZI şi să nu CREZI! Cele mai CIUDATE stadioane din lume! GALERIE FOTO

Cu siguranţă aţi auzit de stadioane precum Camp Nou, Santiago Bernabeu, Wembley, Maracana, La Bombonera sau San Siro, stadioane pe care s-a scris istoria „sportului rege”. Puţini, însă, aţi...
26.12.2015 | 11:08
Sa VEZI si sa nu CREZI Cele mai CIUDATE stadioane din lume GALERIE FOTO
ADVERTISEMENT

Cu siguranţă aţi auzit de stadioane precum Camp Nou, Santiago Bernabeu, Wembley, Maracana, La Bombonera sau San Siro, stadioane pe care s-a scris istoria „sportului rege”. Puţini, însă, aţi auzit de stadioanele din topul prezentat mai jos de FANATIK.RO. Acestea nu impresioneaza neapărat prin mărime sau numărul de locuri disponibile, ci mai mult prin locaţie sau prin forma tribunelor.

10. Recep Tayyip Erdogan – Turcia
„Recep Tayyip Erdogan” este o arena multifuncţională din Istanbul, acum stadionul echipei de fotbal Kasimpaşa din prima ligă. Deşi capacitatea sa a fost mărită la 13.500 de locuri, jumătate din teren este expusă întregului cartier, care poate urmări fără probleme meciurile sau alte evenimente care se desfăşoara pe teren. (VEZI PRIMELE DOUĂ POZE DIN GALERIA FOTO!)

ADVERTISEMENT

9. Fujieda City Stadium – Japonia

Stadionul japonez are locuri pentru 13.000 de spectatori. Special este pentru că oamenii pot să se uite la meci, şi în acelaşi timp să organizeze un picnic, de exemplu! Pentru că tribunele nu sînt construite pe trepte de beton şi nu au scaune, ci doar terase cu iarbă, de unde poţi privi meciul chiar şi întins comod pe o pătură! (VEZI POZA 3 DIN GALERIA FOTO!)

8. Gospin Dolac – Croaţia

Construit în 1989, este un stadionul echipei de fotbal NK Imotski din a doua ligă croată. Are o capacitate de 4.000 de locuri şi este chiar mai „în groapă” decît stadionul Dinamo, fiind aşezat exact la marginea unei prăpăstii de 500 de metri, la baza căreia se găseşte un lac. (VEZI POZELE 4 ŞI 5 DIN GALERIA FOTO!)

ADVERTISEMENT

7. Mmabatho Stadium – Africa de Sud

Stadionul „Mmabatho” este o construcţie multifuncţională din oraşul sud-african  Mafikeng. „Mmabatho” a fost construit între 1981 şi 1983 de o firma rusească, găzduieşte în special meciuri de fotbal şi are 59.000 de locuri. Fotografiile sale nu mai au nevoie de nici un comentariu… (VEZI POZELE 6 ŞI 7 DIN GALERIA FOTO!)

6. Eco Stadium Janguito Malucelli – Brazilia

Nicăieri nu se simte mai aproape mirosul gazonului decît pe „Eco Stadium Janguito Malucelli”. Şi asta pentru că stadionul din Curitiba este prima arena ecologică din Brazilia. Are o capacitate de 6.000 de locuri şitoate scaunele sînt „la firul ierbii”. În plus, designerii au folosit exclusiv lemn reciclat pentru construcţie. (VEZI POZELE 8 ŞI 9 DIN GALERIA FOTO!)

ADVERTISEMENT

5. Igraliste Batarija – Croaţia

Dintre zidurile fortăreţei Trogir din Croatia, datînd din secolul al XV-lea, răsare un stadion micuţ, aparţinînd clubului HNK Trogir, cu numai 1.000 de locuri. Şi chiar dacă nu impresioneaza prin mărime, are farmecul său special. (VEZI POZELE 10 ŞI 11 DIN GALERIA FOTO!)

4. Marina Bay Floating Stadium – Singapore

Platforma de la Marina Bay, din Singapore, este cea mai mare arenă… plutitoare! Construită în întregime din oţel, aceasta are 120 de metri lungime şi 83 lăţime. Platforma poate susţine pînă la 1.070 tone, adică 10.000 de oameni, 200 de tone de echipamente şi 30 de tone de vehicule. Iar tribunele au o capacitate de 30.000 de locuri… (VEZI POZELE 12 ŞI 13 DIN GALERIA FOTO!)

ADVERTISEMENT

3. Estadio Municipal de Aveiro – Portugalia

Aşa cum spune şi numele, este vorba despre un stadion din orasul portughez Aveiro, realizat pentru UEFA Euro 2004 de arhitectul Tomas Taveira. Are un design ambiţios, combinînd forme simple, în culori vii, atît pe dinafară, cît şi pe dinăuntru. Pentru că fiecare scaun are o altă culoare, fără să ţină seama de vreo regulă! Astfel, cînd păşeşti pe stadion, vezi în jurul tău o explozie de culori: roşu, verde, galben, albastru, alb sau negru şi chiar dacă nu are loc nici un eveniment, ai senzaţia că stadionul este plin şi petrecerea este pe cale să înceapă. (VEZI POZELE 14 ŞI 15 DIN GALERIA FOTO!)

2. Allianz Arena – Germania

„Allianz Arena” este stadionul echipelor de fotbal Bayern Munchen şi TSV 1860 Munchen. Cu o capacitate de 69.901 locuri, este primul stadion din lume a cărui culoare exterioară se… schimbă! Astfel, este roşu atunci cînd joacă Bayern, albastru atunci cînd joacă TSV 1860 şi alb atunci cînd găzduieşte meciurile echipei naţionalei de fotbal a Germaniei, actuala campioană mondială. (VEZI POZELE 16, 17 ŞI 18 DIN GALERIA FOTO!)

1. World Games Stadium – Taiwan

Taiwanul are cel mai mare stadion din lume care funcţionează pe bază de energie solară, „World Games Stadium”. Grandioasa arena a fost construita în numai doi ani, cu 150 de milioane de dolari şi este, de altfel, primul stadion 100% solar. Are un acoperiş de 14.155 de metri pătraţi, care produce 1,4 gigawati/oră de electricitate, se alimentează de la 8.844 de panouri solare şi are 40.000 de locuri. Cînd este închis, taiwanezii folosesc electricitatea generată pentru a alimenta circa 80% din cartierele învecinate! (VEZI POZELE 19, 20 ŞI 21 DIN GALERIA FOTO!)

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT