Fotbal intern

Două oraşe din România vor avea arene noi. În cât timp se vor construi stadioanele

Încă două oraşe din România vor avea în curând stadioane noi, ministrul Sevil Shhaideh anunţând că în Alexandria şi în Târgovişte se vor construi două complexe sportive. Construcţiile...
21.07.2017 | 11:08
Doua orase din Romania vor avea arene noi In cat timp se vor construi stadioanele

Încă două oraşe din România vor avea în curând stadioane noi, ministrul Sevil Shhaideh anunţând că în Alexandria şi în Târgovişte se vor construi două complexe sportive. Construcţiile au fost cerute de Federaţia Română de Fotbal şi de Atletism, cele două arene urmând să fie dotate şi cu piste pentru întrecerile de atletism.

“Nu vorbim despre un stadion, ci despre un complex sportiv, care are şi piste de atletism şi altele. Dacă discutăm de iniţirea unui obiectiv de o asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, chiar şi consilierii primului ministru, cei mai în măsură sunt cele două federaţii: Federaţia Română de Fotbal şi cea de Atletism”, a declarat ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Stadioane noi în România. Cât va costa arena din Alexandria

Sevil Shhaideh a precizat că şi în Târgovişte se va construi un complex sportiv. ” Mai există în pregătire un alt complex sportiv la Târgovişte, pentru a ne înscrie în aceasta rază de 100 de kilometri vizavi de Bucureşti, pentru organizare de turnee. Dezvoltarea echilibrată nu se realizează doar în muncipiile poli de creştere. E timpul să încetăm cu aceste corelări, cu provenineţa liderilor politici din anumite judeţe. Vorbim despre colectivităţi locale, beneficiari direcţi”.

55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro) va fi investiţia în complexul sportiv de la Alexandria. Municipalitatea va contribui cu 1,38 milioane de lei, stadionul urmând să aibă o capacitate de 5.496 de locuri, durata de realizare a invistiţiei fiind de 18 luni. Cel mai probabil, FCM Alexandria, echipă aflată în Liga 3, va utiliza noua arenă atunci când va fi inaugurată.