Fotbal international

Stadioanele de la Campionatul Mondial 2018 din Rusia! Unde se vor disputa partidele de la turneul final. Foto

07.05.2018 | 10:50
Stadioanele de la Campionatul Mondial 2018 din Rusia Unde se vor disputa partidele de la turneul final Foto

Campionatul Mondial de fotbal se va desfăşura în perioada 14 iunie-15 iulie în Rusia pe 12 arene din 11 oraşe. Moscova este singurul oraş care va organiza meciuri pe două arene. Cele 11 oraşe care oferă stadioane la Campionatul Mondial din 2018 sunt: Moscova, Sankt-Petersburg,  Soci, Ekateringburg, Kazan, Nizhni Novgorod, Rostov, Kaliningrad, Volgograd, Saransk şi Samara.

Cele 11 oraşe vor fi gazda a 64 de partide pe durata întregului Campionat Mondial, cea mai mare arenă având o capacitate de 80.000 de locuri (Luzhniki din Moscova), în timp ce stadioanele din Yekaterinburg  şi Kaliningrad au doar 35.000 de locuri,  capacitatea minimă.

Lista completă a stadionelor de la Campionatul Mondial 2018

– Luzhniki Stadium, 80.000 de locuri

– Sankt Petersburg Stadium, 67.000 de locuri

– Fisht Stadium, 48.000 de locuri

– Ekaterinburg Arena, 35, 696 de locuri

– Kazan Arena, 45.000 de locuri

– Nizhny Novgorod Stadium, 45.000 de locuri

– Rostov Arena, 45.000 de locuri

– Samara Arena, 45.000 de locuri

– Mordovia Arena, 45.000 de locuri

– Volgograd Stadium, 45.000 de locuri

– Spartak Stadium, 42.000 de locuri

– Kaliningrad Stadium, 35, 212 de locuri

Luzhniki Stadium- Moscova

Stadionul pe care ŢSKA Moscova îşi joacă partidele de pe teren propriu va găzdui nu mai puţin de 7 partide la Campionatul Mondial. Pe lângă finala competiţie, pe Luzhniki se vor disputa patru meciuri din faza grupelor, inclusiv partida de deschidere între Rusia şi Arabia Saudită. Arena de 80.000 de locuri va organiza şi un meci în optimile de finală, precum şi o partidă din semifinale.

Krestovski Arena – Sankt Petersburg

Pe stadionul pe care îşi dispută Zenit partidele de pe teren propriu se vor desfăşura patru meciuri  din faza grupelor, un meci din optimile de finală, o semifinală, precum şi finala mică a întrecerii.

Fisht Stadium – Soci

Arena din Soci va fi gazda a patru meciuri din faza grupelor, a unei partide din optimile de finală, dar şi a unui meci din sferturile competiţiei.

Ekaterinbug Arena

Noul stadion a fost deschis spre finalul lui 2017 şi va organiza patru meciuri din faza grupelor, cel mai atractiv duel fiind între Franţa şi Peru din Grupa C

Kazan Arena

Stadionul pe care evoluează Rubin va fi gazda a patru meciuri din faza grupelor şi a doua partide din faza eliminatorie a competiţiei, un meci din optimi şi un sfert de finală.

Nizhni Novgorod Stadium

Arena de 45.000 de locuri va găzdui duelul dintre Argentina şi Croaţia din Grupa D, pe lângă alte trei partide din prima fază a competiţiei. La Novgorod se va desfăşura şi un meci din optimile de finală, precum şi o partidă în urma căreia vom afla una dintre semifinaliste.

Rostov Arena

Noul stadion din Rostov va fi gazda primului meci al naţionalei Braziliei, împotriva Elveţiei, precum şi a altor trei partide din grupe. La Rostov se va desfăşura şi un meci din optimile de finală.

Cosmos Arena – Samara

Pe arena de 45.000 de locuri se vor organiza patru dueluri din faza grupelor, o partidă din sferturile de finală, precum şi un meci din optimile de finală. Cosmos Arena a costat 320 de milioane de euro şi este casa celor de la Krylia Sovetov Samara.

Mordovia Arena – Saransk

Stadionul celor de la Mordovia Saransk este unul dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere al designului, însă aici se vor juca doar patru partide din faza grupelor. Marele eveniment de la Saransk pare să fie duelul Iran – Portugalia în care fanii au şanse mari să îl vadă pe Cristiano Ronaldo.

Volgograd Arena

Noua arenă este gazda celor de la FC Rotor Volvograd, echipă din Liga a 3-a din Rusia, însă va organiza la Campionatul Mondial patru partide din faza grupelor, printre care şi partida Tunisia-Anglia.

Otkrîtie Arena- Moscova

Este casa celor de la Spartak Moscova şi a doua arenă din capitală care organizează meciuri la acest Campionat Mondial. Noul Stadion al celor de la Spartak are o capacitate de 44.000 de locuri şi va organiza patru meciuri din grupe plus unul din optimi.

Kaliningrad Arena

Arena de 35.000  de locuri a fost deschisă în 2018, iar la turnul final va organiza patru meciuri din faza grupelor. La Kaliningrad se va juca marele meci dintre Anglia şi Belgia în Grupa G.