Fotbal intern

Stadioanele din București sunt aproape gata. Când se vor deschide noile arene

08.09.2020 | 18:22
Stadioanele din Bucuresti sunt aproape gata Cand se vor deschide noile arene
ADVERTISEMENT

Stadioanele din București sunt aproape gata și vor putea fi folosite în curând. România ar fi trebuit să fie una dintre țările organizatoare ale turneului Euro 2020, însă pandemia de coronavirus nu a mai permis desfășurarea competiției conform planului. Vestea a fost una bună pentru autoritățile de la București, care nu au reușit să finalizeze în intervalul promis inițial toate proiectele legate de infrastructură.

Parte din proiectul Euro 2020 au fost stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, care au fost dărâmate și pentru care s-a dorit reconstrucția în totalitate. De asemenea, și stadionul Dinamo ar fi trebuit să facă parte din proiect, însă problemele de ordin administrativ din Ștefan cel Mare au împiedicat reconstrucția stadionului.

ADVERTISEMENT

Deși nu au fost finalizate în timpul promis inițial de autorități, lucrările la noile stadioane din Capitală sunt aproape de a fi finalizate, iar arenele vor fi date în folosință în următoarele luni. Cel mai departe de finalizare este stadionul din Giulești, pe care se va putea juca fotbal de abia în 2021.

Stadioanele din București sunt aproape gata. CSA Steaua în Ghencea, iar FCSB și Dinamo pe Arcul de Triumf în 2020?

Stadionul Steaua este foarte aproape de a fi finalizat, în următoarea perioadă urmând a se aplica ultimele finisaje. Informația a fost dezvăluită pentru Digisport chiar de către Adrian Cefalan, directorul de investiții din cadrul CNI (Compania Națională de Investiții):

ADVERTISEMENT

„Stadiul fizic al lucrărilor de execuție pentru cele trei stadioane este următorul: Stadionul Steaua – 90%, Stadionul Arcul de Triumf – 90%, Stadionul Giulești – 55%. Termenul de finalizare pentru stadionul Steaua este luna octombrie 2020. După efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, CNI va preda obiectivul de investiții către beneficiarul final, respectiv MApN / CSA Steaua București.

Astfel, desfășurarea evenimentelor sportive va putea avea loc după preluarea obiectivului de investiții de către beneficiarul final, programarea acestor evenimente fiind în sarcina exclusivă a acestuia”, a spus Adrian Cefalan.

ADVERTISEMENT

Astfel, CSA Steaua ar putea evolua în acest sezon pe noua arenă din Ghencea. De altfel, roș-albaștrii și-au prezentat lotul și noile echipamente în cadrul unui eveniment organizat chiar pe noul stadion. Steliștii își propun să promoveze în Liga 2 dintr-o serie din care mai fac parte și Dinamo B, Rapid II sau FCSB II.

Nu doar CSA Steaua vrea să joace în acest sezon pe un stadion dintre cele nou-construite în capitală. Prin vocea patronului Gigi Becali, și rivalii de la FCSB au anunțat că plănuiesc să își dispute meciurile de acasă pe arena Arcul de Triumf, care va fi și ea gata în curând. Ionuț Stroe, ministrul de la Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că FCSB va putea folosi noua arenă, spre nemulțumirea suporterilor naționalei de rugby a României.

ADVERTISEMENT

Și cei de la Dinamo s-au arătat în trecut interesați de posibilitatea de a evolua pe noul stadion Arcul de Triumf, despre care directorul de investiții de la CNI a declarat că va fi gata la finalul lunii septembrie.

„Pentru stadionul Arcul de Triumf, data estimată pentru recepția la terminarea lucrărilor este la sfârșitul lunii septembrie 2020. CNI va preda obiectivul de investiții către MTS, beneficiarul final al lucrării. Desfășurarea evenomentelor sportive va putea avea loc după preluarea obiectivului de investiții de către beneficiarul final”, a spus Adrian Cefalan.

Rapidiștii mai au de așteptat până în 2021

Din păcate pentru suporterii rapidiști, veștile despre arena din Giulești nu sunt la fel de bune. Arena proiectată să aibă o capacitate de 14.000 de locuri și săa coste aproape 40 de milioane de euro va fi gata de abia în primul trimestru al anului viitor.

„Pentru stadionul Giulești, termenul de finalizare a lucrărilor este primul trimestru al anului 2021. După efectuarea recepției, CNI va preda obiectivul de investiții către Clubul Sportiv Rapid București, beneficiarul final, în sarcina căruia cade exclusiv programarea evenimentelor sportive”, a spus directorul de investiții al CNI despre arena Rapidului.

Așadar, finalizat în proporție de doar 55%, stadionul din Giulești nu va fi gata decât în prima parte a anului 2021, iar până atunci rapidiștii vor trebui să își dispute în continuare meciurile pe alte stadioane. În prezent, alb-vișiniii evoluează în Liga 2 pe stadionul Sportul, din Regie.

ADVERTISEMENT
Tags: