ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Stadioanele Ghencea și Giulești sunt aproape gata. Arena lui Dinamo, doar prin tribunale

Autor: Bogdan Ciutacu | 20.10.2020 | 17:13
Stadioanele Ghencea și Giulești sunt aproape gata. Arena lui Dinamo, doar prin tribunale
Stadioanele Ghencea si Giulesti sunt aproape gata. Stadionul Dinamo, doar prin tribunale

Dinamoviștii trec prin cea mai grea perioadă poate din istoria clubului, fără un titlu din 2006, aproape de retrogradare, în timp ce construcția noului stadion este blocată prin tribunale de fostul acționar Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo, dar mai ales ultrașii din Peluza Cătălin Hâldan, nu pot accepta sub nicio formă faptul că rivalii de la Steauara și Rapid au stadioanele aproape finalizate, în timp ce noul stadion din Ștefan cel Mare este în continuare disputat prin tribunale.

În instanță, se judecă pentru stadion ,,Clubul Sportiv Dinamo” și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo sau cum este cunoscut de marea majoritate, ,,clubul lui Nicolae Badea”.

ADVERTISEMENT

CS Dinamo a câștigat în instanță, dar nu e o victorie definitivă

Deși CS Dinamo a primit câștig de cauză în litigiul cu ACS FC Dinamo, după ce Curtea de Apel a respins apelul lui Nicolae Badea, fanii dinamoviști mai au de așteptat până vor scapa de vechiul stadion.

Datorită legilor din România, Nicolae Badea poate ataca din nou această decizie prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar până la verdict definitiv ar putea trece luni de zile!

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, chiar dacă CS Dinamo va obține câștig de cauză și la această instanță, motivarea deciziei ar putea dura între 30 și 90 de zile.

Nicolae Badea își joacă ultima carte pentru a păstra drepturile în Parcul Sportiv Dinamo

Societatea lui Nicolae Badea este în insolvență de mulți ani, iar acest nou recurs este ultima instanță unde fostul acționar al lui Dinamo mai poate contesta decizia judecătorilor. CS Dinamo a cerut în 2017 încetarea asocierii cu ACS FC Dinamo reprezentat de Badea, iar Clubul Sportiv a primit câștig de cauză după doi ani de procese.

ADVERTISEMENT

Deși a fost implorat de suporteri și de oameni din anturajul lui Dinamo, Nicolae Badea nu este dispus să renunțe la proces, chiar dacă cei care au de suferit cel mai mult sunt suporterii și actualii jucători.

Decizia finală va fi probabil dată undeva în primăvara lui 2021, în luna aprilie, iar reprezentații legali ai ACS FC Dinamo susțin faptul că o trecere a Parcului Sportiv Dinamo din proprietate privată în domeniu public produce efecte retroactive ,,nepermise constituțional, care duc la anularea unor constracte comerciale legale”. Astfel, suporterii lui Dinamo mai au de așteptat cel puțin până în 2022 primul meci pe noul stadion Dinamo.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!