Fotbal international

Trei orașe din România vor găzdui meciurile de la Campionatul European U19. “Ilie Oană” este cea mai mare arenă de la Euro

25.09.2019 | 13:05
Trei orașe din România vor găzdui meciurile de la Campionatul European U19.
„Ilie Oană”. Sursă foto: ph-online.ro

Turneul final Euro 2019 se va desfășura în România, iar 3 orașe vor găzdui partidele. În urma deciziei UEFA, naționala României U19 va fi calificată direct în grupele competiției și va lupta împreună cu alte 7 naționale pentru câștigarea trofeului european. Dosarul de candidatură al României a fost ales câștigător, împreună cu Slovacia, care va găzdui turneul final U19 din 2022, Cipru cu Campionatul European U17 din 2021 și Israel, care va găzdui turneul final U17 din 2022.

Stadioanele pe care se vor desfășura meciurile la C.E. U19. 3 orașe din România vor găzdui meciurile

Turneul final găzduit de România se va desfășura în 3 orașe, pe 4 stadioane. Orașele alese au fost București, Ploiești și Voluntari, iar în București, meciurile vor fi împărțite între „National Arena” și „Arcul de Triumf”. Dosarul României a întrecut dosare ale altor țări precum: Germania, Danemarca, Norvegia, Portugalia, Rusia sau Albania. Cele 4 stadioane pe care se vor desfășura meciurile:

  • Stadionul “Ilie Oană” – Ploiești (15.073 locuri)
  • Stadionul “Giulești” – București (14.047 locuri)
  • Stadionul “Arcul de Triumf” – București (8.155 locuri)
  • Stadionul “Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri)

Participarea la Campionatul European U19 este o perforamanță foarte bună pentru naționala României, unde tinerii fotbaliști români vor avea ocazia să se înfrunte cu alți tineri fotbaliști din țări mult mai bine clasate în ierarhia FIFA.

„National Arena”. Sursă foto: sport.ro
„National Arena”. Sursă foto: sport.ro

Nu este prima oară când România găzduiește turneul european U19

În istoria formatului actual, România a găzduit acest turneu și în 2011, când nu a reușit să treacă de faza grupelor și s-a clasat pe ultimul loc. Naționala României a reușit să obțină doar 1 punct, în urma unui egal cu Irlanda, 0-0. În 2011, turneul final a fost găzduit pe alte stadioane, decât cel care va urma să se desfășoare în 2019. Stadioanele pe care s-au jucat meciurile de la campionatul European U19 din 2011:

  • Stadionul Berceni
  • Stadionul Concordia
  • Stadionul Buftea
  • Stadionul Mogoșoaia

În 2011, România a fost în grupă cu Cehia, Republica Irlanda și cu Grecia. Din grupa României, Cehia și cu Irlanda au mers mai departe, România având cel mai slab punctaj din toate cele 8 echipe participante, 1 punct.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri