Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Stadioanele pe care va juca România la Euro! Unde pot evolua „tricolorii” în cazul în care se califică în optimi

România speră aibă evoluții solide la Euro și să ajungă cel puțin în optimile turnului final organizat în Germania, în perioada 14 iunie - 14 iulie.
14.06.2024 | 13:22
Stadioanele pe care va juca Romania la Euro Unde pot evolua tricolorii in cazul in care se califica in optimi
Stadioanele pe care va juca România la Euro 2024. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

După opt ani, România va participa din nou la un turneu final. Elevii lui Edi Iordănescu vor juca la Euro 2024, fiind repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

România va debuta la Euro 2024 pe stadionul lui Bayern Munchen

„Tricolorii” vor debuta la turnul final din Germania pe 17 iunie, de la ora 16:00 (ora României), împotriva selecționatei Ucrainei. Partida va avea loc la Munchen, pe Allianz Arena, celebrul stadion al lui Bayern.

ADVERTISEMENT
allianz arena
Allianz Arean – Munchen

Arena are o capacitate de 75.000 de locuri și a fost inaugurat pe 30 mai 2005. Campionatul Mondial din 2006 a fost ultimul turneu major în care stadionul împărțit de Bayern Munchen și TSV 1860 Munchen a fost implicat.

La acea vreme, Allianz Arena găzduia chiar semifinala World Cup, în care Franța învingea Portugalia, scor 1-0, golul fiind marcat de Zinedine Zidane, în minutul 33, din penalty.

ADVERTISEMENT

Duelul cu Belgia se va juca la Koln

Peste 5 zile, pe 22 iunie, jucătorii naționalei României vor juca al doilea meci din grupă, împotriva Belgiei. Duelul este programat de la ora 22:00 (ora României), pe RheinEnergieStadion din Koln.

koln
RheinEnergieStadion – Koln

Stadionul pe care elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta cea mai valoroasă națională din Grupa F este casa celor de la FC Koln și are o capacitate de 50.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Arena a fost inaugurată pe 16 septembrie 1923, dar a trecut printr-un proces de renovare în perioada 2001 – 2004. La fel ca Allianz Arena, RheinEnergie a fost gazda unor partide de la Campionatul Mondial din 2006.

România – Slovacia, la Frankfurt

Având în vedere că România poate trece în optimi la Euro și în urma unei clasări pe locul 3, meciul cu Slovacia, ultimul din faza grupelor, poate să fie unul decisiv.

ADVERTISEMENT

Înfruntarea va avea loc pe Deutsche Bank Park din Frankfurt și este programată pe 26 iunie, de la ora 19:00. Ultima data, arena a fost renovată în anul 2005 și are o capacitate de 51.500 de locuri.

frankfurt
Deutsche Bank Park – Frankfurt

În 2006, la Campionatul European, cea mai imporată partidă care s-a disputat pe stadionul lui Eintracht Frankfurt a fost sfertul de finală dintre Brazilia și Franța, încheiată cu victoria „Cocoșului galic”, scor 1-0.

Unde va juca România dacă ajunge în faza optimilor la Euro 2024

În cazul în care „tricolorii” vor trece de faza grupelor și vor ajunge în optimi, există mai multe scenarii. Dacă se va clasa pe primul loc, România va disputa următoarea fază a turnului final la Munchen, pe 2 iunie, împotriva locului 3 al uneia dintre grupele A, B, C sau D.

Dacă jucătorii naționalei va termina grupa pe poziția secundă, meciul din optimile Euro 2024 va avea loc pe 1 iulie, la Dusseldorf, împotriva locului doi din Grupa D.

Locul 3 din grupa României ar putea duce și el în fazele eliminatorii, dacă se va situa în top 4, iar naționala lui Edi Iordănescu ar putea înfrunta locul 1 din Grupa B sau Grupa C, la Koln sau Gelsenkirchen.

ADVERTISEMENT