Fotbal intern

Stadion de Champions League în România! Costă 14 milioane de euro. Foto+video

10.10.2018 | 17:09
Stadionul din Arad va putea găzdui meciuri din Champions League

UTA Arad, formaţie care evoluează în Liga a 2-a din România, va avea un stadion care ar putea să găzduiască meciuri din Champions League, a anunţat Gheorghe Falcă, primarul din Arad, într-un reportaj realizat de postul local. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

Gheorghe Falcă s-a deplasat la şantierul de la stadionul “Francisc Neuman” pentru a vedea stadiul lucrărilor de la arena din Arad. Acesta susţine că noul stadion al echipei din Liga a 2-a va avea 12.000 de locuri şi se va investi în el 14 milioane de euro. Mai mult, primarul din Arad a dezvăluit că arena va putea fi omologată pentru a organiza jocuri în UEFA Champions League.

Când o să fie gata stadionul de Champions League din România

UTA Arad, echipă din Liga a 2-a din “Vom avea o cameră de securitate, unde se vor putea verifica toate camerele de vederi din stadion şi din afară”, a spus Gheorghe Falcă. Arena va fi echipată cu o cameră pentru VAR, noua regulă adoptată în arbitraj care va fi obligatorie în curând pentru toate meciurile din cupele europene. Lucrările la stadionul “Francisc Neuman” sunt terminate în proporţie de 80%. Lucările se vor termina în vara anului 2019.

Primarul din Arad îşid oreşte ca stadionul să aibă posibilitatea să fie extins şi vrea ca “Francisc Neuman” să fie exploatat la maxim din punct de vedere financiar. Astfel, acesta ar fi dispus să cedeze arena pentru diverse evenimente care nu au legătură cu fotbalul.  „În acest moment lucrăm la gazon, unde vom introduce şi instalaţiile de irigare şi încălzire, iar pentru nocturnă suntem aproape să găsim firma care o va monta. Nu arată rău nici aşa, dar ar fi frumos să închidem stadionul pe exterior pentru a genera nişte venituri din reclame”, a spus Gheorghe Falcă, citat de Sport Arad.

Stadionul UTA

⚽ Stadionul din Arad urmează să primească o încadrare şi mai mare din punctul de vedere al competiţiilor europene.

Gepostet von TV Arad am Dienstag, 9. Oktober 2018

UTA Arad joacă pe stadionul “Motorul” meciurile de pe teren propriu încă din 2014, iar  apoi s-a mutat la Şiria. În această vară a revenit pe arena din cartierul Aradul Nou, care a fost modernizată şi a primit gazon artificial.

Tags: