Fotbal intern

OFICIAL. Anunţul zilei: “Se face stadionul” Când încep lucrările

UPDATE, ora 15:53 / Adrian Mutu a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care spune că este convins că Dinamo va avea stadion nou. ...
10.08.2017 | 00:00
OFICIAL Anuntul zilei Se face stadionul Cand incep lucrarile

UPDATE, ora 15:53 / Adrian Mutu a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care spune că este convins că Dinamo va avea stadion nou. 

Adrian Mutu


UPDATE. Întâlnirea dintre oficialii formaţiei FC Dinamo Bucureşti şi Ministrul Carmen Dan s-a încheiat. 

Lucrările de modernizare ale stadionului din “Ştefan cel Mare” vor începe în luna martie a anului 2018, iar arena trebuie predată în primăvara anului 2019.

Iată ce au declarat Carmen Dan, Adrian Mutu, Monica Iagăr şi Ionuţ Negoiţă:

ADI MUTU: “Noi ne-am dat seama că trebuie să avem încăpăţânare şi să facem acest stadion. Sunt soluţii. O să vedeţi. Se poate face stadionul în altă parte, chiar şi în complexul nostru. Sunt bucuros. Fanii să aibă încredere. Dinamo va avea stadion.”

IONUT NEGOIŢĂ: “Mă bucur că suntem o echipă şi că sunt oameni bine intenţionaţi- Din păcate. trebuie să luptăn pentru lucruri normale. Noi vom plăti chiria la noul stadion, aşa cum plătim şi acum. Sunt şi alte variante. Avem soluţii. Suntem mai determinaţi. Luptăm pentru normalitate. Este în interesul fanilor.”

CARMEN DAN: Se modernizează Stadionul Dinamo pe un proiect pe care îl are Compania Naţională de Investiţii. Eu cred că vorbim de foarte puţin timp până când vom preda legal stadionul. Am făcut toate demersurile, administrativ, legaş, penal, pentru a preda stadionul. Noi spunem că va fi gata pentru EURO 2020. Azi s-a lărgit echipa, care este foarte determinată să atingă obiectivul, să punem stadionul la dispoziţie. Vreau să le mulţumesc domnului Mutu şi domnului Negoiţă.”

MONICA IAGĂR: Vom face stadion. În complexul Dinamo vom face stadion cu siguranţă. Stadionul Dinamo va fi modernizat!”

UPDATE. Puţin înainte de ora 12, Ionuţ Negoiţă şi Adrian Mutu au sosit la sediul MAI pentru întâlnirea cu Ministrul Carmen Dan. Câţiva zeci de suporteri s-au adunat în faţa sediului MAI din Piaţa Revoluţiei. Este întâlnirea care ar putea decide dacă se va face stadionul din Ştefan cel Mare!

UPDATE. Fanii lui Dinamo încearcă, printr-o acţiune iniţiată pe Facebook, să adune cât mai mulţi susţinători în faţa MAI la întâlnirea de miercuri cu Carmen Dan.

Veniţi cât de mulţi puteţi! Mâine (n.r. miercuri) e ziua cea mare, ziua decisivă pentru tot ce v-aţi dorit. Soluţionarea situaţiei stadionului. Vă rugăm nu scandaţi, nu înjuraţi, pentru că veţi deturna scopul pentru care veniţi. Dacă aveţi alte idei în cap staţi acasă! Mâine vrem să se audă doar: vrem stadion fără pistă! Ora 12 fix“, au scris suporterii “câinilor”.

UPDATE. Adrian Mutu a anunţat că miercuri se va întâlni cu Ministrul de Interne Carmen Dan şi fanii lui Dinamo vor avea un răspuns în privinţa modernizării stadionului.

“Ii multumesc doamnei ministru Carmen Dan pentru raspunsul prompt si pentru faptul ca a reusit sa-si faca timp sa ne vedem chiar maine, la ora 12, la Minister. Sper ca vor fi prezenti, asa cum au promis, si doamna Iagar si domnul Badea, astfel incat atunci cand vom incheia intalnirea vom sti in sfarsit ce se va intampla cu stadionul si, implicit, cu Dinamo.

Hai Dinamo! Hai Romania! ???”, a scris Mutu pe Facebook.

20707502_1604221636284149_1017921523_n

––––––––––––––––––

UPDATE. Adrian Mutu a dat un comunicat de presă, în care îi cere şi o audienţă ministrului de interne Carmen Dan, pentru discuţii privind lămurirea situaţiei stadionului din Ştefan cel Mare.

“În calitate de director general al lui Dinamo, dar şi în calitate de iubitor al fotbalului românesc, eu, Adrian Mutu, îi solicit o întrevedere doamnei ministru Carmen Dan, în care îmi doresc să lămurim problema stadionului din Ştefan cel Mare. Comedia de ieri, de la începutul meciului contra celor de la Gaz, mă face să mă simt ca într-o ţară din lumea a treia, cel puţin fotbalistic, şi îmi doresc să nu mă mai încerce astfel de sentimente. Într-o perioadă în care văd că se fac eforturi şi investiţii enorme pentru a se salva unele branduri fotbalistice, mi se dă impresia că brandul Dinamo este lăsat să moară. O echipă cu blazon, cu suporteri şi cu istorie, precum Dinamo, nu poate supravieţui fără un stadion nou, în condiţiile în care celelalte arene reprezentative din Bucureşti vor fi renovate, iar cele din Ploieşti, Cuj, Craiova sau Târgu Jiu s-au construit deja sau sunt în curs de finalizare. Având în vedere că toată investiţia ar veni din partea CNI, iar arena ar deveni un bun al statului, situaţia mi se pare că este cu atât mai dramatică. Fiind demult trecut cel de-al doisprezecelea ceas, cred că e o ultimă ocazie să fiu lămurit şi eu, dar şi suporterii dinamovişti şi toţi iubitorii de fotbal, dacă se face stadion şi dacă nu, de ce nu. Simplu şi pe înţelesul tuturor”, scrie Adi Mutu în comunicat.

***************************************************************************************************

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a luat poziţie în scandalul dintre conducerea grupării “alb-roşii” şi tabăra lui Nicolae Badea în legătură cu folosirea lojelor oficiale ale arenei din Ştefan cel Mare, numind întreaga situaţie ”un circ şi o ruşine pentru fotbalul nostru”. ”Briliantul” a văzut o parte din meci de pe pistă, îmbrăcat cu o vestă de fotoreporter, după care a urcat la Tribuna 1, între fanii ”câinilor”.

Într-un final, la ordinul lui Nicolae Badea o lojă a fost deschisă, dar oficialii dinamovişti au refuzat să o folosească şi au urmărit meciul de la Tribuna 0 şi Tribuna 1. Mutu cere o implicare a întregii suflări dinamoviste în rezolvarea problemei, implicit a Ministerului de Interne.

Mutu atac. “Nu va mai sta nimeni la lojă”

”Nu am stat în lojă pentru că nu face parte din stadionul Dinamo şi noi am închiriat doar stadionul. Este doar un circ care continuă şi nimeni nu face nimic. Ministerul de Interne ar trebui să se implice mai mult şi să clarifice aceste lucruri. Am stat peste tot, e bine şi în tribună. Este o ruşine ce se întâmplă, un circ ieftin, ne facem de râs, avem un contract cu Ministerul de Interne, trebuie respectat. Nu o să mai stea nimeni la lojă pentru cu nu face parte din stadion”, a spus Mutu.

Şeful lui Dinamo a mai afirmat, în altă ordine de idei, că aşteaptă ca meciul cu CFR Cluj să fie un adevărat derby, dar recunoaşte că se teme de arbitraj. “Va fi un derby al campionatului. Am văzut că Dan pune presiune, cu arbitraje, dar vă spun că eu mă tem de arbitraj. Mi-e şi teamă să mă duc la Cluj la câte penalty-uri a avut în ultimul timp. Se vor întâlni pe teren echipele şi care e mai bună să câştige”, a mai spus ”Briliantul”.

Tags: