Fotbal international

Stadion full, coregrafii uluitoare și un derby istoric. Scene fabuloase, în plină pandemie. Video

23.10.2020 | 15:52
Stadion full coregrafii uluitoare si un derby istoric Scene fabuloase in plina pandemie Video
ADVERTISEMENT

Oficialii lui CFR Cluj au avut emoții la Sofia, unde 12.000 de oameni au umplut 30% din capacitatea arenei Vasil Levski pentru meciul ȚSKA-CFR din Europa League. În Siria, însă, un derby istoric s-a jucat cu stadionul full.

Este vorba despre derby-ul Latakia, disputat între Hutteen SC și Tishreen SC. În Siria, stadioanele au fost deschise total și nu se mai ține cont de nicio regulă de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Hutteen și Tishreen a adus la stadion peste 40.000 de oameni, care au creat o atmosferă fabuloasă. Coregrafii de excepție, înghesuială și un succes răsunător pentru oaspeți, totul în plină pandemie de coronavirus.

Bulgarii au uimit Europa la meciul cu CFR, iar oficialii clujeni s-au simțit în pericol

Bulgarii sunt nebuni după fotbal, iar la meciul cu CFR Cluj s-au grăbit să epuizeze biletele puse în vânzare de ȚSKA. Nu mai puțin de 12.000 de oameni au asistat la partida din Europa League, în condițiile în care românii n-au mai călcat pe stadioane din luna martie!

ADVERTISEMENT

Asta pentru că UEFA a permis cluburilor să umple 30% din arene, la meciurile din competițiile continentale, dacă și regulile țărilor în cauză permit acest lucru. ȚSKA Sofia a profitat la maximum, iar fanii s-au înghesuit să își vadă la treabă echipa. Din păcate, regulile de distanțare socială nu s-au respectat întocmai, iar delegația CFR-ului a simțit pericolul.

Eu am stat cu emoţii, pentru că a fost multă lume. Nu mi s-a părut că s-a respectat o distanţă la care să fii în siguranţă. Am stat cu emoţii pentru delegaţia noastră. A trebuie să trecem prin mulţime, ai emoţii, ai reţineri”, a declarat după meci Marius Bilașco, șeful departamentului de scouting al campioanei, pentru Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Se pare că și autoritățile din Bulgaria au privit cu îngrijorare întâmplările de la Sofia și consideră că a fost o lipsă de responsabilitate din partea organizatorilor să le permită oamenilor să stea atât de apropiați atât în tribune, cât și în preajma stadionului înaintea partidei. Nu la fel de temători sunt și sirienii.

Derby istoric, jucat cu casa închisă acum două zile!

Fotbalul sirian a trecut prin momente dificile pe parcursul ultimilor ani, din cauza războiului desfășurat pe teritoriul țării asiatice. Așa că fanii nu ratează nicio ocazie să își manifeste pasiunea în moduri care mai de care mai spectaculoase. De la coregrafii complexe, până la utilizarea de materiale pirotehnice, nimic nu lipsește dintr-un derby sirian.

ADVERTISEMENT

Este și cazul celebrului „Latakia Derby”, jucat între Hutteen SC și Tishreen SC, echipele orașului Latakia. Gazdele partidei disputate în data de 21 octombrie nu reprezintă un club foarte important din punct de vedere al performanțelor, câștigând de-a lungul istoriei de 75 de ani doar o Cupă Națională, în 2001. În schimb, Tishreen are în palmares trei titluri de campioană, ultimul cucerit chiar în sezonul precedent.

Meciul de miercuri, 21 octombrie, a fost jucat chiar în prima etapă a noului sezon, iar campioana Tishreen s-a impus fără mari probleme, după un duel totuși tensionat. Conform cronicii site-ului Kooora, eroii oaspeților au fost Alaa Al-Daly și Mohamed Al-Malta, care au înscris fiecare câte un gol. Hutteen nu a putut oferi nicio replică, iar scorul final a fost 2-0. Au existat și două eliminări, câte una pentru fiecare echipă, iar gazdele au rămas fără portar în prima repriză, după eliminarea lui Shaher Al-Shaker.

Recitalul fanilor: îngerul morții, Edvard Munch, hobbit-ul și Dumnezeu

Dacă duelul din teren a avut un deznodământ previzibil, având în vedere diferența de valoare și de performanțe dintre cele două cluburi, în teren lucrurile au fost mult mai echilibrate. Arena de 45.000 de locuri a celor de la Hutteen a fost umplută de cele două grupări de fani, care s-au întrecut în coregrafii.

Fanii gazdelor au afișat o coregrafie destul de simplă
Fanii gazdelor au afișat o coregrafie destul de simplă. Sursa foto: Ultras Blues

Alb-albaștrii de la Hutteen s-au rezumat la o coregrafie destul de simplă, bazată pe cartonașe colorate, care avea în centru un mesaj în limba arabă, însă au plusat cu un desen impresionant ce însoțea acest mesaj.

Fanii gazdelor au afișat o coregrafie destul de simplă. Sursa foto: Ultras Blues
Îngerul morții a apărut și el în peluza alb-albastră. Sursa foto: Ultras Blues

În schimb, fanii oaspeților au oferit un recital memorabil. În condițiile în care stadioanele din România nu pot primi nici măcar un suporter la meciuri, sirienii au afișat multiple coregrafii, unele 3D și au impresionat prin complexitatea desenelor afișate.

Au apărut, pe rând, bannere vopsite cu ilustrații ale hobbit-ului din seria Lord of The Rings, Dumnezeu, ba chiar și o replică a celebrei picturi a neamțului Edvard Munch, „The Scream”, și multe altele. Totul în plină pandemie!

Replica picturii „The Scream”. Sursa foto: Sameer Aboud
Replica picturii „The Scream”. Sursa foto: Sameer Aboud
Sursa foto: Sameer Aboud
Sursa foto: Sameer Aboud
Ilustrație a lui Dumnezeu. Sursa foto: Sameer Aboud
Ilustrație a lui Dumnezeu. Sursa foto: Sameer Aboud

Hobbit-ul din Game of Thrones. Sursa foto: Sameer Aboud
Hobbit-ul din Lord of the Rings. Sursa foto: Sameer Aboud

De altfel, și stadioanele din Siria au fost închise, însă odată cu începutul noului sezon, autoritățile au decis să meargă „all-in” și să nu impună niciun fel de restricții. Era de așteptat ca la un astfel de derby istoric stadionul să fie plin, însă rămâne de văzut ce urmări vor exista din punct de vedere sanitar.

În Siria, au fost raportate puțin este 5000 de cazuri de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar 257 de oameni dintre cei infectați au decedat. Populația țării asiatice se apropie de 18 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT