Sport

Vești bune pentru rapidiști. Noua arenă din Giulești e pregătită pentru inaugurare. Foto

Noua „casă” a Rapidului va fi dată în folosință la începutul anului 2022. Unul dintre constructori a făcut anunțul mult așteptat, publicând și câteva poze din incinta arenei.
25.12.2021 | 15:36
Vesti bune pentru rapidisti Noua arena din Giulesti e pregatita pentru inaugurare Foto
ADVERTISEMENT

Crăciunul le-a adus rapidiștilor cea mai așteptată veste. Noul stadion din Giulești e gata și poate fi dat, practic, în folosință chiar în prima parte a anului viitor.

Noua arenă din Giulești e pregătită pentru inaugurare

Stadionul din Giulești este gata pentru mult așteptata revedere cu suporterii clubului Rapid. Un proiect de referință pentru sportul românesc, acesta cuprinzând pe lângă terenul de fotbal, și săli de antrenamente pentru sporturi precum karate, box, judo, atletism, popice.

ADVERTISEMENT

Cu o suprafață desfășurată construită de 40.522 mp, acesta beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare și 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic”, se arată în comunicatul publicat de Concelex, unul dintre constructorii „bijuteriei” de lângă Podul Grant.

Aceasta este una dintre cele trei arene din București construite de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţională de Investiţii – cu o investiție ce se ridică la 65 milioane de lei (n.r. aproape 34 de milioane de euro) – și dispune de 14.050 de locuri, 570 de încăperi, 8 săli de antrenament, un minihotel cu 14 camere duble și, nu în ultimul rând, o pistă scurtă de atletism.

ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu visează la un amical de gală cu Beșiktaș, în cinstea lui Daniel Pancu

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, fostul lider al galeriei Rapidului, Gigi Corsicanu și-a exprimat dorința ca noul stadion să fie inaugurat printr-un amical de gală, în compania turcilor celor de la Beșiktaș. Cu atât mai mult cu cât acest eveniment ar putea marca și retragerea din activitate a uneia dintre legendele alb-vișiniilor, Daniel Pancu.

Am discutat chiar zilele trecute și cu patronul Victor Angelescu să facem un meci de inagurare cu Beșiktaș și să fie și meciul de retragere al lui Daniel Pancu. Se va întâmpla cât de curând.

ADVERTISEMENT

Am vorbit și cu vicepreședintele lui Beșiktaș și deja acum se fac actele. Stadionul a trecut la Ministerul Transporturilor și va fi cedat către Clubul Sportiv Rapid.

Am vorbit cu un prieten care are o legătură mai strânsă cu vicepreședintele lui Beșiktaș și o să verifice programul echipei. Ei au fost foarte încântați.

ADVERTISEMENT

Asta îmi doresc eu și cred că toți suporterii și-ar dori asta. Pancu merită cu siguranță un astfel de meci! Este unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai Rapidului din toată istoria. Sper să scăpăm odată de restricții și acest meci să se joace cu stadionul plin”, spunea Gigi Corsicanu.

Dotările noii arene din Giulești:

  • capacitate: 14.050 de locuri (dintre care peste 250 de locuri sunt rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora)
  • preţ stadion: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare: UEFA, 4
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată: 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative

Având în vedere capacitatea redusă, oficialii Rapidului intenționează ca derby-urile din Casa Pariurilor Liga 1 să se dispute pe Arena Națională, cum s-a întâmplat și până acum.

ADVERTISEMENT