Fotbal intern

Stadion plin la Craiova-Dinamo. Câte bilete s-au vândut pe noul “Oblemenco”

01.09.2018 | 12:03
Stadion plin la Craiova-Dinamo. Oltenii umplă noul Oblemenco

În ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă CS Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti în ultima perioadă, rivalitatea dintre cele două formaţii rămâne în continuare un stimulent pentru olteni să umple stadionul Ion Oblemenco.

Astfel, stadionul are mari şanse să fie plin la derby-ul din această seară. Craiova-Dinamo s-ar putea să fie jucat cu casa închisă, dacă ţinem cont de faptul că au mai rămas doar 7.000 de bilete disponibile. “Aseară erau 8.000 pentru vânzare. Până în acest moment, de dimineaţă, s-au mai vândut o mie. Au mai rămas şapte mii şi un pic, 7.100”, a spus directorul general al oltenilor, Marcel Popescu, la o televiziune.

Stadion plin la Craiova-Dinamo? Ce spun Mangia şi Bratu

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Devis Mangia, a declarat în conferinţa de presă dinaintea meciului cu Dinamo că se aşteaptă ca fanii să vină pe stadion, după victoria cu Voluntari. De asemenea, tehnicianul italian a lăudat echipa lui Bratu:

„Întâlnim o echipă bună care reflectă caracterul antrenorului. Ştiu că Dinamo este cea mai mare rivală a Craiovei. Din punctul meu de vedere, fotbalul este un spectacol. Dinamo este o echipă care nu abandonează, am văzut şi în partida cu FCSB când a revenit şi a egalat. Apoi a făcut un meci bun şi cu FC Hermannstadt, când a învins în ultimul minut. Aşa este echipa Dinamo, dar şi noi avem calităţile noastre. O victorie cu Dinamo este foarte importantă pentru noi în campionat. Cine a zis că Universitatea Craiova trebuie să câştige titlul? Craiova trebuie să se gândească să câştige meci cu meci. Vom vedea mâine dacă vom juca un sistem cu 2 fundaşi centrali sau cu 3. După un an şi ceva de când sunt la Craiova cred că am început să cunosc puţin atmosfera. E normal ca după rezultatul entuziasmant de la Voluntari să crească şi numărul spectatorilor la stadion. În acelaşi timp, ştiu că după un rezultat negativ prezenţa scade”, a adăugat antrenorul Devis Mangia.

Şi Bratu a vorbit despre publicul de pe Oblemenco:

“Meciul de la Craiova va fi unul extrem de dificil, mai ales că ştim că ne va aştepta un public foarte ostil. Venind după această victorie muncită obţinută cu FC Hermannstadt, cred că avem un moral bun şi echipa poate să lupte pentru un rezultat bun în Bănie. E foarte greu să pregăteşti un meci la egal, nu ne-am gândit la acest lucru. Noi vom încerca să dăm maximum, să îi surprindem, iar la sfârşit sper să fie un rezultat bun pentru noi după un spectacol fotbalistic pe măsură. Eu respect publicul craiovean pentru că este cunoscător de fotbal, e pătimaş. Gazonul va fi o problemă pentru ambele echipe. Mitriţă şi Bancu sunt doi jucători foarte buni, pe care îi respectăm, dar nu vom lua măsuri speciale împotriva lor. Cei care vor juca în zona lor vor da maximum pentru a-i bloca”, a spus Bratu, la conferința de presă care a precedat partida Craiova-Dinamo.

Stadion plin de suporteri, teren plin… de gropi

Spectacolul de la Craiova – Dinamo ar putea să fie umbrit însă de starea oribilă a gazonului. La precedenta partidă disputată pe noul “Oblemenco”, parcele întregi din gazon s-au desprins la contactul cu ghetele fotbaliştilor. “Sper să fie un meci care să detroneze ce a fost până acum în campionat, un meci care să fie spectacol şi să câştigăm cele 3 partide. Acum un coleg care vine de la stadion mi-a spus că gazonul arată mai rău ca data trecută, din păcate”, a spus directorul general al clubului oltean, Marcel Popescu, în dimineaţa zilei meciului.

“Gazonul e o dramă totală, nu mai putem să ne prefacem că nu contează. Suprafața e într-o stare foarte proastă. Câțiva dintre jucători par fără energie, dar nu din cauza lor sau a pregătirii. E din cauza gazonului, spunea Devis Mangia la finalul meciului CS U Craiova – Concordia Chiajna, scor 0-1, din etapa a 5-a a Ligii 1 Betano.

Derby-ul etapei va fi arbitrat de Marcel Bîrsan, cu Ciprian Danşa şi Marius Nicoară ca asistenţi. 

Craiova – Dinamo Bucureşti se joacă sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 21:30, în etapa a 7-a din Liga 1 Betano, pe stadionul “Ion Oblemenco”. Toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.