Sport

Vești bune pentru Rapid. A început procesul de predare a noului stadion: „Vedeți ce bijuterie avem!”. Foto

Moș Nicolae le-a făcut rapidiștilor cel mai așteptat cadou. Tocmai a început procesul de predare a noii arene din Giulești, care are o capacitate de 14.050 de locuri.
06.12.2021 | 16:54
Vesti bune pentru Rapid A inceput procesul de predare a noului stadion Vedeti ce bijuterie avem Foto
ADVERTISEMENT

O veste mult așteptată îndulcește amarul rapidiștilor după eșecul usturător, scor 0-2, suferit etapa trecută, pe terenul Farului. În cursul zilei de luni, 6 decembrie, s-a dat startul procesului de predare a noii arene din Giulești către Clubul Sportiv.

Cu alte cuvinte, până la primul meci oficial mai rămâne doar ca acesta să obțină avizele din partea tuturor factorilor implicați. Între timp, alb-vișiniii își vor disputa cele două partide de pe teren propriu rămase până la pauza competițională din iarnă pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

„Rapid Arena” este unul dintre cele trei stadioane din București construite de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţională de Investiţii, iar costurile totale se ridică la nu mai puțin de 165 milioane de lei (n.r. aproape 34 de milioane de euro).

Cadou de Moș Nicolae pentru rapidiști. A început procesul de predare al noului stadion din Giulești

Superba arenă dispune, printre altele, de 570 de încăperi, 8 săli de antrenament, un minihotel, cu 14 camere duble și o pistă scurtă de atletism. Pentru că vorbim despre o capacitate de doar 14.050 de locuri, oficialii Rapidului și-au exprimat, însă, dorința ca derby-urile să aibă loc tot pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Rapidul se întoarce acasă! Așteptam de multă vreme momentul acesta. Vedeți ce bijuterie avem în spatele meu! Ne bucurăm să preluăm acest stadion și sperăm ca la meciurile organizate de CS Rapid să fim cât mai mulți și să avem parte de performanță. Hai, Rapid!”, este mesajul transmis de președintele Daniel Niculae, în clipul de prezentare al noii arene din Giulești, realizat chiar de constructor.

În anul 2019, au început lucrările pentru demolarea Stadionului Giulești pregătindu-se locația în vederea construirii viitoarei arene. A fost una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele, dusă la bun sfârșit alături de colegii mei.

ADVERTISEMENT

Am reușit să transformăm vechiul Stadion Rapid într-un complex modern. A fost o lucrare dificilă, greu de executat, pe un amplasament care a impus o execuție a lucrărilor ireproșabilă, fiind obligați încă de la început să adoptăm cele mai bune soluții tehnice”, a explicat Ion Erbașu, director coordonator execuție.

Totul despre „Rapid Arena”, noul stadion al giuleștenilor:

  • capacitate: 14.050 de locuri (dintre care peste 250 de locuri sunt rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora)
  • preţ stadion: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare: UEFA, 4
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată: 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative.
ADVERTISEMENT

Jocul alb-vișiniilor îl îngrijorează pe Daniel Pancu: „Sunt multe probleme. Văd un regres”

Pe de altă parte, chiar dacă încă ocupă un loc de play-off, Rapidul nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere sportiv. Acesta este și motivul pentru care Daniel Pancu a ținut să tragă un puternic semnal de alarmă după primul eșec din deplasare, 0-2 cu Farul Constanța.

A fost un meci prost pentru Rapid, cu două schimbări forțate până în minutul 20. Un meci început sub semnul echilibrului, apoi a existat o singură echipă pe teren. La Farul, lucrurile sunt clare, cu cultura clubului, filozofia antrenorului: posesie, progresie, finalizare.

Normal, era un stil de joc care îi convenea Rapidului, se puteau apăra organizat, aproape de poarta lor. Probabil că și-au propus să absoarbă presiunea Farului și să poată lovi pe contraatac, dar a existat o singură echipă pe teren, din minutul 15.

La Rapid sunt multe probleme de ordin fizic, de ordin tactic. Din declarațiile lor reiese că obiectivul este să adune puncte, mai puțin calitatea jocului. Doar că trebuie să știe că în fotbal, la fel ca-n viață, există conjuncturi. Poți să joci slab și să câștigi niște meciuri, după care vine reversul.  

Tot am vorbit despre un aspect la meciurile Rapidului: centrările astea plouate. Și mai e un aspect, Rapid e clar într-un moment greu și le lipsește entuziasmul. Chiar dacă au câștigat clar cu campioana la Mioveni, de când nu mai au parte de suportul fanilor, Rapid suferă foarte mult.

Păcat, pentru că sunt jucători talentați la Rapid. Dar încă o dată o spun, cu toată responsabilitatea, văd un regres. Lucrul ăsta ar trebui să-i pună pe gânduri. Mă refer și la jucătorii tineri, Pănoiu, Ilie, Sefer. Nu sunt convingători când intră, nu poți să-ți pui o bază în ei”, a subliniat fostul mare atacant al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT