Sport

Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost inaugurat cu un super meci de rugby! România, la un pas de un rezultat uriaș cu Argentina. Foto

Echipa națională de rugby a României a inaugurat, sâmbătă, stadionul ”Arcul de Triumf” cu un super meci contra Argentinei.
03.07.2021 | 23:40
Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat cu un super meci de rugby Romania la un pas de un rezultat urias cu Argentina Foto
ADVERTISEMENT

”Stejarii” României și ”pumele” Argentinei s-au înfruntat în primul meci oficial găzduit de bijuteria de lângă Arcul de Triumf. România a fost la câteva minute de un rezultat uriaș.

În final, sud-americanii s-au impus cu scorul de 24-17 și au intrat în posesia trofeului ”Cupa Latină” pus în joc, în premieră, de Federația Română de Rugby. În 9 meciuri disputate de-a lungul anilor, România nu a învins niciodată Argentina.

ADVERTISEMENT

”Stejarii” au câștigat repriza a doua

Întâlnirea dintre echipele naționale de rugby ale României și Argentinei a fost o veritabilă sărbătoare a sportului cu balonul oval. Deși au avut la dispoziție doar 48 de ore să organizeze partida, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, meciul s-a jucat cu casa închisă, peste 4.000 de bilete epuizându-se în doar câteva ore de când au fost puse în vânzare.

Prima repriză le-a aparținut ”pumelor” care au culcat pentru prima oară balonul în terenul de țintă al României, în minutul 15, prin Bruni, după ce Ionel Melinte înscrisese primele puncte pe noua arenă, din lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Același Melinte a dus România în avantaj (6-5) după ce a fructificat o nouă lovitură de pedeapsă, iar Argentina a răspuns imediat cu un nou eseu reușit de Cordero. La fel ca și la prima încercare sud-americanii au ratat transformarea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În minutul 30 Melinte a pus alte trei puncte pe tabelă pentru România și încă o dată argentinienii au răspuns cu un eseu, de această dată transformat. Cele două echipe au intrat la vestiare la scorul de 9-17.

ADVERTISEMENT

În cea de a doua repriză ”Stejarii” au înțeles că pot obține prima victorie din istoria confruntărilor directe și au abordat meciul ca pe o finală. Căpățână a înscris eseul României, dar Melinte a ratat transformarea. Avea să se revanșeze punând alte trei puncte prin procedeul preferat, lovitura de pedeapsă, și scorul era egal 17-17.

Gonzalez (eseu) și Miotti (transformare) au dus ”pumele” în avantaj pentru un final incandescent pe ”Arcul de Triumf”. România a avut câteva ocazii să pună puncte pe tabelă, dar a ales să joace în margine pentru a forța înscrierea unui eseu care ar fi fost echivalentul unei surprize de proporții mondiale.  Sud-americanii s-au apărat perfect și au câștigat primul meci disputat pe noul stadion ”Arcul de Triumf”.

ADVERTISEMENT

”Pumele” au câștigat și Cupa Latină

La meciul de sâmbătă dintre România și Argentina a fost decernată Cupa Latină, trofeu pus pentru prima dată în joc în întâlnirile directe dintre cele două țări.

Trofeul este transmisibil și va fi înmânat, de acum înainte, echipei câștigătoare în toate meciurile directe, disputate la nivel de seniori, mai puțin cele care au loc la Cupa Mondială de Rugby.

Acest trofeu se alătură celorlalte trei puse în joc în meciurile cu Georgia, Cupa Antim Ivireanu, cu Rusia, Cupa Kiseleff și cu Statele Unite ale Americii, Cupa Pershing.

Super arena de de 37 de milioane de euro

Stadionul ”Arcul de Triumf” este al doilea reconstruit în București, cu ocazia organizării de către țara noastră a Campionatului European de fotbal transcontinental și a fost recepționat în decembrie anul trecut.

Costurile arenei realizate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii s-a ridicat, conform datelor oficiale, la 37 de milioane de euro.

Noua arenă poate găzdui peste 8.200 de spectatori. Pe lângă terenul principal, complexul mai cuprinde spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

ADVERTISEMENT