Sport

Stadionul Arcul de Triumf, la un pas de inaugurare. Meciul România – Argentina a fost mutat din cauza Euro 2020

Este oficial. Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat chiar în această vară, cu un meci de pregătire al naționalei de rugby a României.
25.06.2021 | 14:14
Stadionul Arcul de Triumf la un pas de inaugurare Meciul Romania  Argentina a fost mutat din cauza Euro 2020
Stadionul Arcul de Triumf. Sursa foto: CNI
ADVERTISEMENT
25-06-2021
11:14

Calificarea Ucrainei în optimile Euro 2020 nu mai permite disputarea meciului cu Argentina pe „Arcul de Triumf”

Inaugurarea stadionului „Arcul de Triumf” cu meciul de rugby România – Argentina a devenit imposibilă din cauza calificării în optimile Euro 2020 a naționalei Ucrainei, care are baza de antrenament pe această arenă.

Prin urmare, meciul cu Argentina va fi mutat pe stadionul lui Dinamo, din „Ștefan cel Mare! Decizia finală legată de disponibilitatea arenei „Arcul de Triumf” pentru a organiza confruntarea de pe 3 iulie se va lua în urma meciului de pe 29 iunie, din optimile de finală ale Campionatului European, Suedia – Ucraina. 

“În urma ultimelor rezultate înregistrate în cadrul EURO 2020, am fost informați că nu mai putem disputa partida cu Argentina pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf pentru că naționala Ucrainei se va pregăti pe acest teren ca și până acum, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea să ajungă în fazele superioare ale competiției. Este o situație unică și foarte greu de manageriat. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar asta ne creează și nouă dificultăți majore în organizarea partidei.

Mulțumesc celor de la CS Dinamo pentru suportul și sprijinul imediat pe care ni l-au arătat, pentru toată înțelegerea lor. Dorința noastră este să jucăm pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, este un moment poate unic pentru rugbyul românesc: o echipă de top mondial ca Argentina, un stadion modern,  un stadion care a fost și este sursă de inspirație și de motivație pentru Stejari. Fanii rugbyului merită acest spectacol total.

De aceea vom aștepta rezultatul meciului de pe 29 iunie, iar  între timp facem toate demersurile necesare pentru a pregăti Stadionul Dinamo de meci. Este o situație extraordinară de aceea fac apel la înțelegerea suporterilor, ne dorim ca acest meci să fie o experiență de neuitat pentru jucători, pentru public și avem speranța până în ultima clipă că vom putea disputa acest meci acasă, pe stadionul rugbyului românesc.

Am avut discuții cu partenerii de la bilete.ro, avem asigurarea lor că în momentul în care va începe vânzarea biletelor vor suplimenta numărul punctelor de vânzare tocmai pentru a acoperi solicitările în cazul în care vor fi foarte multe, iar timpul este destul de scurt“, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, conform rugbyromania.ro

Biletele pentru partida cu Argentina vor fi puse în vânzare miercuri, 30 iunie. Federația de rugby va oferi fanilor care vor veni la stadion posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la arenă, în cadrul unui centru mobil, prețul acestuia fiind de 30 lei.

Fanii rugby-ului au parte de vești extraordinare. Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat oficial pe 3 iulie 2021, cu un meci istoric. Pentru prima dată după aproape 30 de ani, „Stejarii” vor primi vizita Argentinei, echipă aflată pe poziția a noua în ierarhia mondială.

Este un prim meci după mai bine de un an jumătate pe care echipa naţională îl joacă cu spectatori în tribună şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Mai mult, jucăm  pe un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru jucători”, a transmis președintele FRR, Alin Petrache.

ADVERTISEMENT

Costurile arenei realizate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii s-a ridicat, conform datelor oficiale, la 37 de milioane de euro. Recepția proiectului a avut loc pe 4 decembrie 2020.

Stadionul Arcul de Triumf va fi inaugurat în această vară, cu un amical de gală

Este o veste extraordinară pentru toţi iubitorii rugbyului, ”Stejarii” revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume.

ADVERTISEMENT

Doresc să mulţumesc ministrului Carol – Eduard Novak şi oficialilor Ministerului Tineretului şi Sportului pentru că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, iniţiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020.

Este o partidă importantă, foarte grea, toţi ştim cine este Argentina şi vreau să fac un apel către toţi suporterii ‘Stejarilor’ şi ai rugbyului românesc să vină alături de băieţi şi să-i susţină.

ADVERTISEMENT

Aceste meciuri, atât cel cu Argentina, cât şi cel cu Scoţia, constituie o oportunitate extraordinară pentru tânăra noastră generaţie pe care încercăm să o promovăm la echipa naţională, sunt întâlniri care nu pot să aducă decât lucruri pozitive.

Ar trebui să luăm chiar exemplul Argentinei care, în urmă cu câţiva ani, atunci când a început să joace în Rugby Championship avea rezultate slabe, iar acum, după câţiva ani de jucat în această competiţie cu echipe mult mai puternice, nivelul a crescut exponenţial astfel că anul trecut a reuşit să învingă Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Este un prim meci după mai bine de un an jumătate pe care echipa naţională îl joacă cu spectatori în tribună şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Mai mult, jucăm acest meci acasă, pe o arenă modernă, jucăm pe un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru jucători, a fost, este şi va fi leagănul rugby-ului românesc”, a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Și meciul cu Scoția se va disputa pe noua arenă

Dincolo de semnificația istorică (n.r. cele două echipe nu s-au mai întâlnit de 29 de ani), România – Argentina marchează revenirea „Stejarilor” pe propriul teren după o pauză de aproape patru ani.

Trebuie spus că acesta nu este singurul meci găzduit de Stadionul Arcul de Triumf în vara lui 2021. Potrivit FRR, tot aici va avea loc și duelul cu Scoția, programat sâmbătă, 10 iulie.

ADVERTISEMENT