Fotbal intern

Stadionul de 17 milioane de euro din Sibiu trebuia să fie gata în martie! Cum arată acum și ce decizie s-a luat. FOTO EXCLUSIV

10.03.2019 | 16:13
Stadionul de 17 milioane de euro din Sibiu trebuia sa fie gata in martie Cum arata acum si ce decizie sa luat FOTO EXCLUSIV

Hermannstadt ar fi trebuit să evolueze încă de la startul acestui sezon pe o arenă modernă, cu 19.000 de locuri. Stadionul din Sibiu avea termen de finalizare în luna septembrie a anului trecut, însă, din cauza întârzierilor, acest termen a fost schimbat pentru 15 martie 2019.

Vezi imaginile cu stadiul lucrărilor la arena din Sibiu în galeria FOTO de mai sus

Stadionul de 17 milioane de euro din Sibiu trebuia să fie gata în martie

FANATIK a mers la Sibiu pentru a vedea stadiul lucrărilor în acest moment. Deși ne mai despart numai cinci zile de termenul-limită, este evident că lucrările nu vor fi finalizate până la acea dată. Ba mai mult, pe un panou aflat la intrare, noul termen a fost mutat pentru 20 mai 2020! Practic, cei de la Hermannstadt nu vor putea evolua nici în următorul sezon pe această arenă.

”Antreprenorul general și Serviciul de Administrare a Domeniului Public au semnat un act adițional prin care termenul de finalizare a lucrărilor este extins până în 15 martie 2019. Odată cu acordarea acestei decalări, s-a pus în vedere constructorului suplimentarea semnificativă a personalului de pe șantier pentru a putea respecta acest nou termen contractual deoarece, pe parcursul execuție contractului, s-a constatat că forța de muncă de pe șantier a fost insuficientă”, au comunicat cei de la primăria Sibiu la începutul acestui an.

În momentul de față, tribuna oficială este singura parte a stadionului aproape finisată, în timp ce restul zonelor care ar trebui ocupate de fani sunt în stadiu incipient ori lipsesc complet. Vasile Miriuță anunța încă de acum o lună că Hermannstadt nu are nicio șansă de a evolua acasă în acest sezon.

 ’’Nu trebuie să îmi spună cineva că stadionul nu va fi gata în 15 martie. Sunt acolo zi de zi și văd ce se întâmplă… Am prieteni care au făcut stadioane cum ar fi cel de la Cluj.. Păi normal în două luni de zile renovezi liniștit o astfel de tribună’’ – spunea recent Vasile Miriuță.

Cum ar trebui să arate arena din Sibiu

În plan, stadionul din Sibiu ar trebui să arate precum arenele din vestul Europei, cu tribunele și peluzele acoperite, dar și cu o instalație de nocturnă modernă.

Cum ar trebui sa arate arena din Sibiu
Cum ar trebui sa arate arena din Sibiu

Hermannstadt a jucat în acest sezon meciurile de acasă la Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și, mai nou, la Pitești, acolo unde echipa lui Vasile Miriuță va rămâne până la încheierea play-out-ului. Sibienii ocupă locul 11 în acest moment, având un avans de patru puncte față de Dunărea Călărași, ocupanta locului de baraj.