Fotbal intern

Stadionul din Giulești a dispărut complet! Ce se întâmplă la arena din Ghencea. VIDEO+FOTO

06.05.2019 | 19:07
Stadionul din Giulesti a disparut complet Ce se intampla la arena din Ghencea VIDEOFOTO

Stadionul “Valentin Stănescu” din Giulești a dispărut complet. Arena pe care a evoluat Rapid București până în urmă cu câteva luni a fost dărâmată. CNI (Compania Națională de Investiții) a publicat primele imagini cu stadiul lucrărilor de la stadioanele Steaua și Giulești, aflate în proces de refaccere pentru EURO 2020. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

Stadionul din Giulești a dispărut complet

România va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020, iar toate se vor juca pe Arena Națională. Stadioanele Steaua, Giulești, Arcul de Triumf și Dinamo vor fi folosite de echipele care vor veni în România pentru a se antrena. Reprezentanții CNI și-au pus angajații la treabă, în ciuda zilelor libere de săptămâna trecută. VEZI VIDEO MAI JOS!

Dacă la stadionul Steaua s-a finalizat fundația, nu același lucru îl putem spune despre arena “Valentin Stănescu” din Giulești, care abia a fost dărâmată pentru a putea fi reconstruită din temelii. De partea cealaltă,  la stadionul Arcul de Triumf și la stadionul Dinamo nu s-au început lucrările.

Stadionul "Valentin Stănescu"

#CNIMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Romania#Romania#Giulesti#Rapid#sport#fotbal

Gepostet von Compania Națională de Investiții am Montag, 6. Mai 2019

Cum vor arăta stadioanele Steaua și Giulești

Noul stadion Steaua o să fie unul ultramodern. Acesta o să aibă o capacitate totală de 30.500 de locuri, toate acoperite și e programat să fie gata anul viitor. Valoarea totală a investiției este de  64,5 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Apărării Naționale.  Construcția va ocupa o suprafață de 70.000 mp și cuprinde 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spații comerciale, restaurant pitch-view/ bar sky view.

Stadionul din Giulești va avea o capacitate de 14.000 de locuri și costă 29 de milioane de euro. Suprafața de joc o să aibă 105 metri lungime, 68 metri lățime, iar gazonul va fi natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Nici pista de atletism și sala de sport nu vor lipsi. Mai mult, noua arenă va dispune și de 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare și spații pentru mass media și VIP.