Fotbal international

Stadionul din Napoli a îngrozit Italia! Cum arată arena considerată pericol public. Video

20.09.2018 | 10:27
Imaginile cu stadionul lui Napoli care au îngrozit Italia. E pericol public!

Un material video postat pe rețelele de socializare arată starea de degradare în care se află stadionul din Napoli, care a îngrozit Italia și despre care până și patronul clubului, Aurelio de Laurentiis, a declarat că este “o toaletă”. De Laurentiis plănuiește să contruiască o nouă arenă, însă până la finalizarea ei va trebui să găsească soluții alternative, mai ales că Napoli joacă în Champions League, iar UEFA are reguli stricte în ceea ce privește organizarea meciurilor și siguranța spectatorilor pe stadioane.

Napoli face parte din Grupa C în Champions League, alături de PSG, Liverpool și Steaua Roșie Belgrad. Într-o eră în care marile cluburi ale Europei fac tot posibilul să se rebranduiască, să își mărească stadioanele sau să construiască altele noi, totul în numele performanței și a banilor care vin în urma acesteia, Napoli se face de râs cu un stadion care se află într-o stare avansată de degradare și care pune în pericol siguranța celor care merg să urmărească meciurile echipei favorite.

Stadionul a intrat în renovare în această vară, însă De Laurentiis este hotărât să mute echipa pe o arenă nouă. Până atunci, se va mulțumi să joace pe stadioanele altor echipe din Italia. Pentru partidele din Champions League, De Laurentiis vrea să joace pe stadionul lui Bari, care are o capacitate de 58.000 de locuri. Pentru mine stadionul este un coșmar care se îndepărtează de standardele actuale. Este păcat. Dar atât vă spun: O să îmi construiesc propriul stadion. Punct. Altă cale nu mai există”, a declarat De Laurentiis pentru  Corriere dello Sport.

Imaginile cu stadionul lui Napoli care au îngrozit Italia. E pericol public!

Construit în anul 1959, stadionul San Paolo este a treia arenă ca mărime din Italia, după San Siro din Milano și Olimpico din Roma. Are o capacitate de peste 60.000 de locuri și a fost renovată în anul 1989 pentru a găzdui partide la Campionatul Mondial 1990. În aproape 60 de ani de existență a stadionului, standardele de siguranță s-au schimbat foarte mult, iar faptul că arena lui Napoli este un pericol public se vede pe imaginile surprinse de un italian aflat pe cel mai de sus rând din tribună. Sub scaune există un spațiu prin care se vede în afara stadionului și prin care ar putea să încapă lejer un copil, dar chiar și un adult.

Patronul de Laurentiis vrea stadion nou, dar se plânge că autoritățile nu îl ajută. Astfel, a găsit o soluție de criză, să mute echipa pe stadionul lui Bari la meciurile din Champions League și să închirieze 1.000 de autocare pentru suporterii care vor să urmărească partidele. Arena lui Bari are 58.000 de locuri și va fi doar o soluție provizorie, susține patronul lui Napoli. Pentru mine stadionul este un coșmar care se îndepărtează de standardele actuale. Este păcat. Dar atât vă spun: O să îmi construiesc propriul stadion. Punct. Altă cale nu mai există”, adeclarat de Laurentiis.

Noua arenă ar urma să fie gata în 2 ani. “Nimeni nu va putea avea ceva de obiectat, atâta timp cât am banii și terenul pe care se poate ridica un stadion. Dacă există aceste condiții, lucrurile vor merge foarte repede. Între timp, am cerut celor de la UEFA să autorizeze disputarea meciurilor din Champions League pe terenul lui Bari. Voi plăti 1.000 de autocare pentru transportul napoletanilor care vor dori să fie alături de echipa iubită”, a mai spus patronul lui Napoli.