Fotbal international

Stadionul Dinamo nu va fi gata pentru Euro 2020! Anunț categoric al Primăriei: ”Este un eșec”

19.02.2019 | 17:46
Stadionul Dinamo nu va fi gata pentru Euro 2020 Anunt categoric al Primariei Este un esec
ADVERTISEMENT

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a anunțat marți că stadionul Dinamo nu va fi gata pentru organizarea Euro 2020. România va găzdui patru meciuri la turneul final de anul viitor, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

”Pe măsură ce trec lunile, devine tot mai evident că organizarea Euro 2020, în condiții optime, va fi foarte dificilă. Compania Națională de Investiții a comunicat ieri (n.r. – luni) că a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren și de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua, parte din angajamentele asumate de România pentru organizarea la București, în 2020, a 4 partide din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de Fotbal”, este mesajul postat pe contul de Facebook de viceprimarul Dan Cristian Popescu.

ADVERTISEMENT
Stadionul Dinamo ar eșanse minime să mai fie inclus între arenele pe care se vor pregăti echipele la Euro 2020
Stadionul Dinamo ar eșanse minime să mai fie inclus între arenele pe care se vor pregăti echipele la Euro 2020

Stadionul Dinamo nu va fi gata pentru Euro 2020: ”Situația este incertă”

”Din nefericire pentru cetățenii sectorului 2, vestea proastă este că Stadionul Dinamo se află încă într-o situație incertă. Presa a comunicat ieri, eronat, că una dintre probleme ar fi legată chiar de lipsa de concurs oferită de Primăria sectorului 2. Dincolo de falsa informație potrivit căreia refacerea PUZ-ului ține de primăria de sector, ea fiind în atribuțiile Consiliului Municipiului București, aruncarea responsabilității în curtea primăriei de sector este, ca să folosim un termen fotbalistic, o fentă ieftină, menită să împartă responsabilitatea între cât mai multe părți”, este anunțul viceprimarului cu privire la sitația stadionului Dinamo pentru Euro 2020.

Dan Cristian Popescu spune că toate atribuțiile pe care le are administrația locală sunt în grafic: ”Prin intermediul ADP sector 2, direcție al cărei coordonator direct sunt, am realizat toate obiectivele necesare unei bune organizări a EURO 2020. Toate lucrările de modernizare și reabilitare din atribuțiile noastre vor fi gata cu un an înainte de prima lovitură de începe a EURO. Noi, pe plan local, vom fi gata. Structurile aparatului guvernamental, cel mai probabil, nu vor fi. Este un eșec ce trebuie asumat de către cei responsabili”.

ADVERTISEMENT

Luni, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi Gică Popescu, consilierul Premierului, au oferit noi detalii despre stadioanele pentru Euro 2020.