Fotbal intern

Stadionul Dinamo, out pentru Euro 2020! Care este termenul de finalizare

27.08.2018 | 14:23
Stadionul Dinamo out pentru Euro 2020

Stadionul Dinamo va fi out pentru Euro 2020. Patru arene din Bucureşti fuseseră desemnate pentru a suferi transformări majore, în sensul modernizării lor, în vederea turneului final al Euro 2020. Competiţia patronată de UEFA va avea o ediţie specială în 2020, când se vor împlini 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European. Turneul final va fi organizat în 13 oraşe, printre care şi Bucureşti, care va fi gazda a patru partide: trei din faza grupelor şi un meci din cadrul optimilor de finală.

Totodată, România are obligaţia de a asigura bazele de antrenament pentru selecţionatele calificate care vor juca pe teritoriul ţării noastre. Acestea au fost stabilite în număr de patru, respectiv stadioanele Steaua, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo. Însă viceprim ministrul Paul Stănescu a anunţat luni, 27 august, în cadrul unei întâlniri la sediul FRF că este exclus ca stadionul Dinamo să fie refăcut până la ora startului turneului final. Toate arenele tebuie să fie gata în primăvara anului 2020, dar Stadionul din “Groapă” va avea încheierea lucrărilor în 2021. În aceste condiţii sunt luate în calcul ca variante de înlocuire stadioanele “Ilie Oană” din Ploieşti şi “Marian Anastasovici” din Giurgiu.

Stadionul Dinamo, out pentru Euro. Ghencea va fi demolat pe 28 august

Faptul că stadionul Dinamo nu va fi gata la timp pentru a servi competiţiei europene nu a luat în surprindere pr nimeni, ştiind ce litigii au existat în privinţa acestei arene cu fostul şef al alb-.roşiilor, Nicolae Badea. FRF avea de mult în calcul varianta de înlocuire a acestei arene, dar nu mai exista nici o posibilitate ca aceasta să fie tot în Bucureşti.

Stadionul Dinamo, out pentru Euro 2020 . Ghencea va fi demolat pe 28 augustv şi va gata înante de Euro 2020
Stadionul Dinamo, out pentru Euro 2020 . Ghencea va fi demolat pe 28 august

Stadionul Ghencea, cel care a găzduit atâtea evenimente de vârf din istoria roş-albaştrilor, inclusiv la nivel european, va fi demolat marţi 28 august şi lucrările de reconstrucţie se vor încheia în timp util, înainte de startul Euro. Noua arenă va trebui să aibă 30.000 de locuri şi costurile estimate pentru fezabilitatea ei se ridică la suma de 301.771 lei.

Al doilea stadion va fi casa Rapidului, arena din Giuleşti. Va trebui să aibă între 15-20.000 de locuri. Costul lucrărilor de fezabilitate se ridică la 119.753 lei. Stadionul Arcul de Triumf  se va ridica pe locul fostului teren de rugby şi trebuie să aibă o capacitate de 8000 locuri. Costurile de fezabilitate se ridică la 126.409 lei.

S-a vorbit şi despre naturalizarea lui Gnohere

În fine, stadionul Dinamo are în proiect o arenă cu 20-25.000 de locuri ce se va ridica pe o suprafaţă de teren care va include şi Velodromul. Însă este limpede că acest stadion nu are cum să fie finalizat în termen, aşa încât el iese complet din calcule.

Prezent, cum era şi normal, la acest eveniment, preşedintele FRF a ţinut să dea explicaţii şi în cazul posibilităţii ca francezul Harlem Gnohere de la FCSB să poată juca pentru naţionala României: “Sunt mulţi paşi pe care trebuie să-i faci pentru naturalizarea unui jucător, Contra ar putea până atunci să se orienteze la jucătorii tineri ai României. Noi am făcut propuneri să uşurăm cadrul legislativ pentru obţinerea cetăţeniei. Contra dacă şi-l doreşte în planul tactic imediat noi îl vom ajuta, Gnohere joacă foarte bine în Romania, păcat că are 30 ani” . Gnohere s-a arătat foarte încântat de această perspectivă şi a postat imediat o imagine cu el în tricoul României.