Carousel hot news

GALERIE FOTO. Stadionul Dinamo se face! Cum arată planurile arenei

Visul suporterilor lui Dinamo este din ce în ce mai aproape de realizare. De peste 20 de ani, fanii formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare aşteaptă construcţia unui nou stadion. Pe rând,...
Autor: Razvan Nicolae | 05.10.2017 | 21:53
GALERIE FOTO. Stadionul Dinamo se face! Cum arată planurile arenei

Visul suporterilor lui Dinamo este din ce în ce mai aproape de realizare. De peste 20 de ani, fanii formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare aşteaptă construcţia unui nou stadion. Pe rând, planurile lui Vasile Ianul, Nicolae Badea sau Ionuţ Negoiţă nu au mai ajuns să fie puse în practică. Şansa “câinilor roşii” ţine de UEFA. Recent, în mediul online au apărut imagini cu planurile noului stadion al lui Dinamo. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

În momentul în care UEFA a anunţat că România va găzdui patru dintre partidele de la Campionatul European din 2020, suporterii lui Dinamo au început să spere. Stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost introdus pe lista arenelor care vor fi reconstruite sau modernizate pentru cea mai importantă competiţie inter-ţări din Europa. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Unde va fi amplasat Stadionul Dinamo

Cel mai probabil, stadionul dinamoviştilor va avea între 18.000 şi 20.000 de locuri. Situarea arenei va fi tot pe locul velodromului din Parcul Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare, aşa cum s-a vehiculat în ultimul timp. Conform planurilor, în prezent există doar dilema orientării noului stadion. În ambele variante, constructorii nu au nevoie de acceptul UEFA.

Varianta A şi varianta B a noului stadion ar crea avantaje şi dezavantaje. Pentru prima variantă, dezavantajul major ar fi faptul că în zona Tribunei I s-ar aglomera din cauza celor patru grupuri de utilizatori: jucători şi oficiali, spectatori VIP, spectatori (Tribuna I) şi reprezentanţii mass-media. În cazul celei de-a doua variante, marele avantaj este acela că vor exista spaţii publice bine conturate şi separate în faţa fiecărei tribune.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!