Când începe reconstrucția stadionului Dinamo! Câte locuri va avea arena din Ștefan cel Mare

Claudiu Ilie   
în Dinamo
14/12/2018, 15:04
Când începe reconstrucția stadionului Dinamo! Câte locuri va avea arena din Ștefan cel Mare GALERIE FOTO
Arena din Ștefan cel Mare va avea aproximativ 20 de mii de locuri

Este oficial – stadionul Dinamo se reconstruiește și devine astfel a patra arenă din programul pe care România și l-a asumat pentru organizarea Campionatului European din 2020! Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a fost cea care a dat asigurări că noul stadion va fi gata la timp. În cele din urmă s-a stabilit ca arena să fie construită în zona vechiului velodrom.

“După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, suntem în faza în care după ce se vor finaliza studiile de fezabilitate vom putea demara lucrările. Chiar dacă suntem în întârziere, eu pot spune că din punctul de vedere al Ministerului de Interne ne-am atins obiectivul, chiar dacă nu este amplasamentul stadionului consacrat, pe care şi l-au dorit cei care ne susţin. Eu zic că am reuşit totuşi să fie unul dintre cele patru stadioane care vor fi construite. Tocmai pentru a nu mai exista probleme juridice am luat decizia să mutăm amplasamentul. În continuare suntem în instanţă”, a declarat Carmen Dan la festivitatea de premiere a sportivilor Clubului Sportiv Dinamo.

Stadionul Dinamo se reconstruiește pentru Euro 2020! (4) Stadionul
Arena din Ștefan cel Mare devine al 4-lea stadion reconstruit pentru CE 2020

Stadionul Dinamo se reconstruiește pentru Euro 2020!

Președintele clubului, George Cosac a oferit și alte detalii legate de noua arenă din Ștefan cel Mare. Astfel, fostul jucător de tenis a precizat că stadionul va avea o capacitate de aproximativ 20 de mii de locuri. Va fi a doua arenă ca mărime din cele 4 reconstruite pentru turneul final, în condițiile în care Ghencea este prima în acest top.

“Cu stadionul suntem în grafic, se lucrează la PUZ apoi urmează celelalte etape care vor duce la construcţia respectivului edificiu în zona velodromului. Stadionul va avea undeva la 20.000 de locuri. Cred că suporterii dinamovişti au demonstrat că merită cu prisosinţă un stadion nou. Cred că dacă vom avea puţină răbdare vom avea şi echipa de fotbal”, a declarat George Cosac.

  • 4 arene trebuie să reconstruiască România pentru Campionatul European din 2020

 

 

Închide ×