Fotbal intern

Stadionul Ghencea, aproape de finalizare! Stadionul e gata într-o lună dar ar putea fi inaugurat abia în 2021

25.08.2020 | 12:04
Stadionul Ghencea aproape de finalizare Stadionul e gata intro luna dar ar putea fi inaugurat abia in 2021
ADVERTISEMENT

Stadionul Ghencea este una dintre cele trei arene care au fost incluse pe lista de mondernizări în programul UEFA în vederea utilizării lor pe perioada desfăşurării la Bucureşti a partidelor din cadrul grupei C a turneului final al Euro 2020, mutat din motive de pandemie de coronavirus în vara lui 2021 sub aceeaşi denumire.

Dintre toate cele trei stadioane incluse în programul de remodernizare (Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf) cel mai aproape de momentul în care lucrările se încheie este cel al Armatei, cel pe care în viitor va evolua echipa CSA Steaua, recent promovată în Liga 3.

ADVERTISEMENT

Fostul stadion Ghencea a sfârşit sub şenilele buldozerelor şi în loc este foarte aproape de a se ridica un stadion nou, modern, cu o capacitate de 31.254 locuri, dotat cu absolut tot ce se regăseşte în fotbalul modern la nivel de instalaţii.

Inaugurarea stadionului Ghencea va avea loc abia anul viitor

Practic, la acest moment se fac ultimele retuşuri, în sensul în care mai este de terminat montarea gazonului şi de verificat funcţionalitatea instalaţiilor de nocturnă şi de sonorizare.

ADVERTISEMENT

Totul bine şi frumos, s-a lucrat bine la noul stadion Ghencea, însă ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut un anunţ absolut surprinzător privind data inaugurării, în completă contradicţie cu ritmul lucrărilor. Stadionul va fi complet gata în maxim o lună, dar nu va avea loc imediat inaugurarea.

Se speră ca atunci să fie permis accesul limitat de spectatori

Aceasta este preconizată abia pentru luna aprilie a anului viitor. Ziarul „Observatorul Militar”, oficiosul MApN, beneficiarul arenei din Ghencea, anunță că primele meciuri din Ghencea vor putea avea loc abia în aprilie 2021. Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974!

ADVERTISEMENT

Sunt speranţe ca până la acea dată să fie permis şi accesul unui număr limitat de spectatori pe stadioane, ceea ce ar oferi o altă ambianţă meciurilor de fotbal care au loc doar cu porţile închise, ca la şedinţele de antrenament.

CSA Steaua are ca obiectiv promovarea în Liga 2

Până când se va produce mult aşteptatul moment al revenirii publicului pe stadioane echipa CSA Steauava evolua în Liga 3 şi în meciurile din noua ediţie a Cupei României pe terenul 5 din cadrul complexului Ghencea, un teren care a fost şi el remodernizat în acest scop.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua a reuşit abia la a treia încercare să iasă din purgatoriul Ligii 4 şi să promoveze, după ce s-au cheltuit peste 2 milioane de euro în anii în care obiectivul a fost ratat. Odată cu accesul în eşalonul al treilea bugetul va fi unul consistent, cel mai mare la acest nivel, pentru ca echipa să poată încerca încă din primul an saltul în Liga 2.

ADVERTISEMENT