Fotbal intern

Cea mai proastă veste pentru steliști. E oficial! Stadionul Ghencea nu va fi terminat până la EURO 2020: „Atunci sperăm să fie gata”

14.03.2019 | 20:23
Cea mai proasta veste pentru stelisti E oficial Stadionul Ghencea nu va fi terminat pana la EURO 2020 Atunci speram sa fie gata

România va găzdui o grupă la EURO 2020, iar unul dintre stadioanele pe care echipele naționale care vor veni la București se vor antrena este Ghencea. Legendara arenă a fost demolată cel mai repede, însă, cu toate acestea, nu va fi terminată până la 20 mai 2020.

Stadionul Ghencea nu va fi terminat până la EURO 2020

Chiar și așa, noua arenă va putea fi utilizată de echipele naționale pentru a se antrena, dar nu va putea fi folosită ulterior și de CSA Steaua. Constructorul arenei din Ghencea a oferit detalii de ultima oră despre planurile pentru acest stadion.

20 mai 2020 e termenul nostru pentru a folosi stadionul ca teren de antrenament. Finalizat nu o să fie stadionul pe 20 mai. Se va putea folosi pentru antrenament. Vor fi mai multe zone care nu vor fi gata la momnetul respctiv, dar terenul se va putea folosi pentru antrenament. În momentul ăsta se lucrează la fundaţii. Zona de gradene şi de tribune.Sunt fundaţii izolate. Sub tribuna VIP va fi şi parcarea subterană. Înspre stradă este tribuna a doua”, a spus reprezentantul constructorului.

Cum va arata arena din Ghencea
Cum va arata arena din Ghencea

Pompiliu-Bixi Mocanu, noul comandant al CSA, a confirmat faptul că Steaua nu va putea evolua pe noua arenă în luna mai a anului viitor. Acesta speră ca echipa să se mute acolo la finalul anului 2020, la șase luni distanță de la EURO 2020.

“Conform planului, va fi gata pentru antrenament în luna mai. Vor mai urma câteva finisaje de făcut și sperăm că până la finalul anului viitor să fie gata, a spus Mocanu.

Steaua e lider autoritar în Liga a 4-a, asta și pentru că a rămas fără o rivală pe măsură, după ce Rapid a obținut anul trecut promovarea în Liga a 3-a. Echipa antrenată de Marius Lăcătuș are toate șansele să promoveze la rândul său la finele stagiunii.