ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Stadionul Ghencea va putea organiza meciuri de Liga Campionilor: ”Îndeplinește condițiile UEFA”

Autor: Gabriela Gheorghe | 26.08.2020 | 18:28
Stadionul Ghencea va putea organiza meciuri de Liga Campionilor: ”Îndeplinește condițiile UEFA”
Stadionul Steaua. Sursă foto: Digi Sport.

Stadionul Steaua este aproape terminat. Din datele oferite de cei de la CNI nu va mai trece mult timp până când va fi făcută recepția lucrării și inaugurarea arenei.

ADVERTISEMENT

Stadionul Steaua va fi omologat de către forul european în categoria 4, fosta ”de elită”, deci va putea organiza meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League, dar și din fazele finale ale competițiilor la nivel de prime reprezentative.

Deocamdată s-au făcut probe la instalația de sonorizare, dar și la cea de iluminare, montarea gazonului a fost începută în urmă cu mai multe zile, dar mai trebuie să fie puse la punct anumite lucruri și în celelalte sectoare ale arenei din Ghencea, mai ales în exterior.

ADVERTISEMENT

Stadionul Steaua așteaptă ca suporterii să poată veni pe noua arenă

Primele probe la instalația de nocturna și sonorizare a noului stadion din Ghencea! Testele au început în urma cu câteva zile, iar vineri au fost aprinse simultan toate cele 250 de proiectoare, care dezvoltă un nivel mediu de iluminare de 2.100 lx, și care au luminat tribunele în așteptarea suporterilor, de îndată ce restricțiile legate de pandemie vor fi ridicate.

Au fost aprinse și cele două tabele electronice și au fost testate și cele 76 de difuzoare. Astfel, investiția finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin CNI îndeplinește toate condițiile UEFA pentru omologarea stadionului ca unul de categoria a IV-a.

ADVERTISEMENT

În perioada următoare vor fi finalizate lucrările privind montarea gazonului, finisajele interioare și amenajările exterioare astfel încât să poată fi demarată recepția lucrărilor”, este comunicatul postat de CNI.

Stadionul a costat aproape 100 de milioane de euro

Noul stadion va avea o capacitate de peste 31 de mii de locuri. Mai mult de 94 de milioane de euro va costa construcția arenei.

ADVERTISEMENT

Stadionul va dispune de mai multe facilități. Gazonul va fi natural, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pe timp de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi.

De asemenea, va avea un restaurant, Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, sală de forță și de recuperare, punct medical de prim ajutor, sală de conferințe, vestiare pentru sportivi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!