Fotbal intern

Stadionul Giulești, la pământ! Imagini de excepție filmate cu o dronă. VIDEO

01.03.2019 | 15:24
Imagini de excepție filmate cu o dronă în timpul demolării stadionului Giulești

În aceste zile au loc lucrările de demolare a stadionului Giulești – Valentin Stănescu, iar pe rețelele de socializare circulă un filmuleț senzațional filmate cu o dronă. În imaginile surprinse din aer se vede cum bătrâna arenă pe care juca Rapid București este pusă la pământ de buldozere. Stadionul se reconstruiește în vederea Campionatului European din 2020, în Giulești urmând să se antrenze echipele care vor juca la București.

Imagini incredibile filmate cu drona la stadionul Giulești

Un fan al Rapidului a postat pe contul de Facebook imegini incredibile filmate cu ajutorul unei drone în care se poate observa cum buldozerele pun la pământ stadionul Giulești – Valentin Stănescu. De altfel, Tribuna 2 nici nu mai poate fi recunoscută în acest moment. Suporterii mai în vârstă sunt nostalgici după arena copilăriei lor, dar fanii mai tineri sunt încântați de faptul că giuleștenii vor avea un stadion nou-nouț.

Tu ne-ai adus atata emotie, tu esti cel care ne-ai adus atatea bucurii, alaturi de tine am trait momente magice, tu ne-ai schimbat viata batrane Giulesti, iti multumim pentru tot.

Gepostet von Florin Racovita am Donnerstag, 28. Februar 2019

Antrenorul echipei Rapid, Daniel Pancu, a declarat că era momentul ca giuleștenii să aibă o arenă nouă și modernă: E un loc încărcat de istorie. Era momentul pentru că practic nu se mai putea convieţui într-un stadion expirat. Pentru mine era expirat de mult. Era timpul, e un loc încărcat de nostalgie, rămâne istorie, o istorie frumoasă dar era timpul pentru un nou stadion”.

Buldozerele dărâmă stadionul Giulești
Buldozerele dărâmă stadionul Giulești

Rapid va juca în Regie meciurile de pe teren propriu

Demolarea stadionului Giulești – Valentin Stănescu a început marți, 26 februarie, după ce  arena fost predată Companiei Naționale de Investiții, pentru renovare, în vederea Campionatului European din 2020. Noua arenă va avea o capacitate de 14.000 de locuri, iar acest lucru i-a deranjat pe fanii rapidiști care consideră că stadionul va fi neîncăpător în momentul în care formația lor va reveni în Liga 1 Betano.

În perioada în care stadionul din Giulești o să fie închis pentru modernizare, Rapid București va juca meciurile de pe teren propriu în Regie, pe stadionul Sportului Studențesc. Capitala României va găzdui pe Arena Națională patru meciuri de la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală. Formațiile care vor ajunge la București se vor pregăti pe stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf.