Fotbal intern

Stadionul “Ilie Oană” nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2! “Ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase”

20.07.2018 | 18:28
Stadionul Ilie Oană nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2

Stadionul “Ilie Oană” nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2. Arena Petrolului Ploieşti, inaugurată în 2011, nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii în condiţiile cerute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică.

În aceste condiţii, Cristi Vlad, preşedintele clubului, a făcut un apel către administratorul stadionului, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, pentru a urgenta demersurile pentru obţinerea Certificatului de Securitate. Clubul ploieştean ar putea să nu mai organizeze meciul de prezentare cu FC R Bucureşti, programat pentru sfârşitul lunii iulie. În plus, Petrolul ar fi obligată să joace pe un alt stadion meciul cu Sportul Snagov, din prima etapă din Liga 2.

Stadionul Ilie Oană nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2

Stadionul “Ilie Oană” nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2, iar clubul Petrolul Ploieşti a făcut anunţul printr-un comunicat oficial postat pe site-ul oficial al clubului. “FC Petrolul Ploiesti aduce, cu regret, la cunoştinţa fanilor şi publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului “Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obţinut de către administratorul arenei ploieştene (Primăria Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie şi pune în pericol şi primul meci oficial al noului sezon. 

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de catre fiecare administrator de baza sportivă si care atestă faptul că respectivul teren  îndeplineşte condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii, in termenii stabiliţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică. În cazul stadionului “Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obţinută de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În absenţa acestei certificări, stadionul din Ploiesti, arena pe care echipa “lupilor galbeni” îşi desfăşoară în mod traditional jocurile în calitate de organizatoare, nu este omologată. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu îşi dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori. “Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul <<Ilie Oană>> şi nu în altă parte”, a continuat Cristi Vlad. Acesta a mai precizat că întârzierea omologarii creşte riscul şi din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019. Astfel, dacă Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiesti vor fi privaţi de bucuria de a-şi vedea echipa jucând la ei în oraş în data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov”, se arată în comunicatul oficial al ploieştenilor. Stadionul “Ilie Oană” a găzduit, în luna iunie, amicalul România – Finlanda 2-0.

Stadionul Ilie Oană nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2
Stadionul Ilie Oană nu a primit omologarea să organizeze meciuri în Liga 2