Fotbal intern

Stadionul „Ion Oblemenco” a găzduit un eveniment inedit! „Studenții” de la fotbal, înlocuiți de studenți adevărați

26.06.2020 | 11:40
Stadionul Ion Oblemenco a gazduit un eveniment inedit Studentii de la fotbal inlocuiti de studenti adevarati
ADVERTISEMENT

Într-un fel sau altul, elevii și studenții din România au putut să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, în ciuda acestor vremuri de pandemie. De asemenea, aceștia au avut parte și de festivități de absolvire, dar cea mai specială s-a dovedit a tinerilor de la o facultate din Bănie.

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost gazdă a două meciuri ale „studenților” Universității Craiova în ultima săptămână. Pe lângă fotbal, arena a avut parte și de un eveniment inedit, la care au luat parte absolvenți ai Facultății de Sport.

ADVERTISEMENT

Astfel, arena legendară a Băniei a fost folosită ca locație pentru acordarea diplomelor de absolvire ale studenților. La ceremonia de pe „Ion Oblemenco”, a luat parte și Emil Săndoi, fostul jucător și antrenor al Universității Craiova.

Arena „Ion Oblemenco” a găzduit și altceva în afară de fotbal! Eveniment special pe stadionul Științei

Emoții, bucurie și entuziasm au fost stările de spirit ale tinerilor care au pășit în tribunele stadionului legendar al orașului Craiova. Pe lângă faptul că exista mulțumirea faptului că au terminat facultatea, generația de absolvenți 2019 – 2020 ai Facultății de Sport din Craiova a avut parte de o festivitate specială.

ADVERTISEMENT

„Pentru promoția 2020 este o absolvire inedită, o absolvire ce nu s-a mai văzut până acum. Această promoție, atât a celor care au luat licența, cât și cei care au terminat masterul, a trebuit să se raporteze la situația actuală. Este o generație specială, o numim noi. Am hotărât să organizăm o festitate extraordinară pentru acești copii minunați. Sunt convinsă că emoțiile absolvirii acestei etape a vieții lor îi încearcă și pe ei, dar și pe noi și pe parinții lor”, a declarat Germina Cosma, prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova.

Persoanele prezente la eveniment nu putut să pășească pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco”. Studenții, profesorii și părinții au stat în zona tribunei oficiale a arenei și au păstrat distanța socială. De asemenea, persoanele prezente la eveniment au purtat măști de protecție. Printre cei prezenți s-a numărat și Emil Săndoi, fostul jucător și tehnician al Universității Craiova

ADVERTISEMENT
emil sandoi masca
Stadionul „Ion Oblemenco” a găzduit un eveniment inedit! „Studenții” de la fotbal, înlocuiți de studenți adevărați

„Să știți că nu sunt obișnuit să țin discursuri purtând o mască. Totuși, mă mândresc cu masca pe care o am, întrucât este sigla clubului Universitatea Craiova pe ea. Sunt prezent de fiecare dată la aceste festivități. Eu și fiul meu suntem absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport. Vreau să felicit pe toată lumea. Consider că noi, foștii sportivi, actuali antrenori și profesori, trebuie să promovăm mișcarea sportivă. Sunt studii care atestă că tinerii care fac sport organizat până la vârsta de 15 ani reduc riscul de a face boli cardiovasculare, diabet și altele, este misiunea noastră să promovăm mișcarea sportivă în cadrul societății”, a declarat fostul fundaș legendar al Științei.

Stadionul „Ion Oblemenco”, motiv de dispută între Universitatea Craiova și FC U

De la înscrierea în Liga a IV-a Dolj, Adrian Mititelu, patronul formației FC U Craiova, își dorește să evolueze pe arena ultramodernă a Băniei, însă legal acest lucru nu este posibil.  Anexa 4 a hotărârea nr. 553/2018 a Consiliului Local al Municipiului Craiova spune că pe „Ion Oblemenco” se pot desfășura evenimente fotbalistice din prima ligă, Champions League, Europa League și partide ale echipei naționale. Chiar Universitatea Craiova, cea care folosește stadionul pentru meciurile de acasă, a fost nevoită să joace amicale în baza de antrenament, întrucât Primăria nu a permis ca arena să fie folosită pentru astfel de partide.

ADVERTISEMENT

Suntem dispuși să achităm costurile în avans pentru întreg turul campionatului, urmând ca înainte de disputarea returului să plătim în avans pentru disputarea acestuia”, scria într-un comunicat al echipei FC U în urmă cu ceva timp. Universitatea Craiova a lansat un comunicat dur la adresa lui Adrian Mititelu, în care sunt expuse anumite motive pentru care nu există o dorință adevărate ca FC U Craiova să joace pe „Ion Oblemenco”, ci doar să creeze tensiuni:

„Că nu-și dorește să joace pe noul ’Ion Oblemenco’ și-și dorește doar să creeze tensiuni o spune și declarația lui din octombrie 2019, declarație prin care nu face altceva decât să-și pregătească terenul pentru momentul în care nu va mai fi niciun impediment să poată juca pe noul stadion:

’Nu mai simt ce simțeam pe vechiul «Oblemenco». Nu poți să spui că nu te simți bine, dar nu te mai simți legat de istorie. Sentimentul ăsta mi l-au împărtășit mai multe persoane. Și faptul că joacă acolo echipa lui Mihai Rotaru s-ar putea să contribuie la această percepție. Decizia de a construi propriul stadion este ireversibilă. În doi ani vom avea stadion’. Stați liniștiți. În doi ani nu va construi niciun stadion. Pentru că nu are de gând să-l construiască. Sunt aceleași veșnice minciuni”


(P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 4,05 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT