Premier League

Stadionul lui Leicester City ar putea fi redenumit! Omagiu pentru Vichai Srivaddhanaprabha

30.10.2018 | 08:50
Stadionul lui Leicester City ar putea fi redenumit Omagiu pentru Vichai Srivaddhanaprabha

Stadionul echipei Leicester City, King Power, ar putea fi redenumit ca un ultim omagiu adus propietarului Vichai Srivaddhanaprabha, decedat sâmbătă seară într-un tragic accident aviatic. Omul de afaceri thailandez și alte patru persoane și-au pierdut viața după ce elicopterul în care se aflau s-a prabușit la câteva momente după decolare.

Vichai Srivaddhanaprabha era proprietarul clubului Leicester City din 2010, atunci când a cumpărat acțiunile de la Milan Mandaric în schimbul a 39 de milioane de lire sterline. DE asemenea, thailandezul se afla în fruntea firmei care deține lanțul de magazine “King Power Duty Free”.

Jamie Vardy și Kasper Schmeichel, alături de fiul lui Vichai Srivaddhanaprabha la omagiul adus proprietarului clubului Leicester City în fața stadionului
Jamie Vardy și Kasper Schmeichel, alături de fiul lui Vichai Srivaddhanaprabha la omagiul adus proprietarului clubului Leicester City în fața stadionului

Stadionul și centrul de antrenament al clubului Leicester City ar putea fi redenumite

Conform ESPN, arena King Power ar putea fi redenumită Khun Vichai Stadium, în onoarea fostului proprietar. De asemnea, fiul lui Vichai Srivaddhanaprabha, Aiyawatt, care este și vicepreședintele clubului Leicester City, discută cu ceilalți conducători și pentru schimbarea numelui complexului unde se pregătesc elevii lui Claude Puel.

Oficialii campioanei Angliei din 2016 iau în calcul și ridicarea unei statui în fața stadionului care să-l reprezinte pe Vichai Srivaddhanaprabha, omul care a pus pe harta fotbalului britanic formația Leicester City. Jucătorii și ceilalți membri ai grupării britanice i-au adus un ultim omagiu, luni, în fața stadionului, proprietarului thailandez. Fotbaliștii au fost extrem de marcați de eveniment, iar portarul danez Kasper Schmeichel nu s-au putu opri din plâns. La arena din Leicester a fost prezent și Prințul William.

Luni seară, presa britanică a dat publicității primele imagini cu elicopterul care s-a ridicat de la sol la o oră după încheierea meciului Leicester City – West Ham United 1-1, dar care s-a prăbușit la scurt timp. În tragedie și-au mmai pierdut viața Kaveporn Punpare, mâna dreaptă a patronului, Nursara Suknamai, fostă concurentă la Miss Thailanda și membră a stafului personal al omului de afaceri, și piloţii Eric Swaffer şi Izabela Roza Lechowicz.