Sport

Stadionul Rapid a fost finalizat! Cum arată și când ar putea fi primul meci oficial pe noua arenă. Video

Stadionul Rapid – Giulești, cel pe care echipa antrenată de Mihai Iosif va juca meciurile de pe teren propriu, va fi predat începând cu data de 6 decembrie, chiar de Moș Nicolae.
27.11.2021 | 11:49
Stadionul Rapid a fost finalizat Cum arata si cand ar putea fi primul meci oficial pe noua arena Video
Stadionul Rapid
ADVERTISEMENT

Administratorul stadionului este CS Rapid, condus de Vali Ionescu Caciureac. Compania Națională de Investiții, care a construit arena, va începe formalitățile de predare pe 6 decembrie.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Stadionul trebuia să se numească, inițial, Rapid Arena

La momentul actual, stadionul este unul funcțional. Suprafața de joc este în totalitate pusă la punct, lucru valabil și pentru instalația de nocturnă. În plus, toate cele 14.050 de scaune au fost montate, iar ultimele finisaje la vestiare au fost încheiate.

ADVERTISEMENT

Inițial, stadionul trebuia să se numească Rapid Arena, dar pe pe 16 aprilie 2021 s-a luat decizia ca numele oficial să fie Stadionul Rapid – Giulești. La jumătatea lunii septembrie, Daniel Niculae, președintele FC Rapid, declara că inaugurarea va avea loc în februarie.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, își dorea 19.230 de locuri

Cel mai devreme, inaugurarea va fi în luna februarie. Recepția probabil va fi făcută peste o lună. Avizele, acolo sunt probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

ADVERTISEMENT

Biroul va fi undeva cu vedere spre stradă și Teatrul Giulești, iar birourile clubului sportiv vor fi în cealaltă parte. Va fi o zonă amenajată cu un restaurant, precum la marile echipe.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Poți lua cina și să ai vedere și către stradă și către terenul de fotbal. Stadionul este foarte chic, foarte cochet. Acustica este una senzațională. Și eu mi-aș fi dorit să avem undeva la 19.230 (n.r. – 1923 fiind anul în care a luat ființă echipa) de locuri, dar până la urmă este ok și așa.

ADVERTISEMENT

Sperăm să îl umplem meci de meci, iar derby-urile să le jucăm pe Arena Națională. Capacitatea Giuleștiului este una mică, mai ales pentru meciurile importante”, spunea, atunci, Daniel Niculae.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Primul meci oficial ar putea avea loc 29 ianuarie 2022, cu UTA, în etapa a 23-a

În urmă cu zece zile, însă, lucrurile erau mult schimbare în bine. Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului, declara, înaintea meciului din ultima etapă a turului Ligii I, în deplasare cu Academica Clinceni, câștigat cu 3-2: „Stadionul este gata, 100%, din păcate lipsește o semnătură care trebuie să se dea de la Guvern”.

ADVERTISEMENT

Între timp, noul Guvern a fost instalat, așa că semnătura va fi dată la timp pentru ca predarea arenei către CS Rapid să înceapă pe 6 decembrie. În luma noilor evenimente, sunt șanse foarte mari ca primul meci oficial jucat pe acest stadion să aibă loc pe 29 ianuarie 2022, când Rapid va întâlni UTA în etapa a 23-a a Ligii I.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Stadionul va avea nivelul 4 de clasificare UEFA

Noul stadion din Giulești este unul dintre cele mai cochete din România. Cu o capacitate destul de mică, totuși, incinta oferă facilități pe care puține arene le pun la dispoziția fanilor și a oficialilor. Prețul lucrărilor este de circa 40 de milioane de euro, iar stadionul va avea nivelul 4 de clasificare UEFA.

Stadionul Rapid
Stadionul Rapid

Iată care sunt caracteristicile Stadionului Rapid: capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) * preţ stadion: 39 milioane de euro * nivel de clasificare UEFA, 4 * suprafață desfășurată de 40.522 mp * suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă) * complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice * spaţii de cazare pentru sportivi * spaţii de alimentaţie publică * spaţii administrative.

ADVERTISEMENT